Kviz prevencije 2011.

Ove godine pozvani smo da učestvujemo u takmičenju o bolestima zavisnosti „Kviz prevencije - alkohol, droga, kocka“, koje se prvi put organizuje u našoj zemlji. 

Kvalifikacije su odlučile da našu školu predstavlja tročlana ekipa VIII3 (Filip Ivetić, Branko Radujko i Milan Reljin), dok su navijači izabrani izvlačenjem ceduljica (Ines Katona, Ninoslava Popović i Vanja Urošev). 

Hladnog 26. novembarskog jutra, krenuli smo u Vršac sa nastavnicom biologije Marijom Dimitrić i razrednom Draganom Videnov. U Zrenjaninu i Plandištu pridružili su nam se vršnjaci iz još pet škola. 

Takmičenje je počelo tačno u podne, u specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti „Dr Slavoljub Bakalović“. 

Dok su ekipe iz 16 škola Banata radile pismeni deo, navijači su pratili program „Lotos teatra“. Glumci su nam na slikovit način prikazali štetan uticaj alkohola, droge i kocke na mlade. Pevali su, glumili, tražili od nas da predložimo izlaz iz određenih situacija, što je sve ostavilo snažan uticaj na nas. Ubrzo je završen i pismeni deo, pa su nas sve pozvali u trpezariju da se osvežimo uz hranu i sokove. 

Posle toga su pročitali imena 8 škola koje idu u usmeni deo takmičenja. Bili smo srećni kada smo čuli ime naše škole.

Usmeni deo polufinalnog takmičenja bio je veoma napet. Predstavnici ekipa izvlačili su ceduljice i odgovarali na pitanja. Neki su se bolje snašli, a drugi ne tako dobro. Naša ekipa pokazala je odlično znanje, ali nije uspela da se plasira u finale. Ipak, zaslužili su da im čestitamo. 

Kada se takmičenje završilo, prošetali smo centrom grada. Nije nam smetala hladnoća, ni ledeni vetar. 

Bio je ovo zanimljiv dan. Jedva smo čekali da sve ispričamo drugarima iz odeljenja. 



Vanja Urošev, VIII3

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.