Sastanak učeničkih parlamenata

U petak, 10. oktobra, okupili smo se u Osnovnoj školi „Jovan Popović“ okupili su se predstavnici učeničkih parlamenata naše opštine. Cilj nam je bio da poboljšamo saradnju učeničkih parlamenata svih osnovnih škola, da sakupimo što više ideja, da čujemo što više različita mišljenja.

Radionica je obuhvatala nekoliko segmenata. Prvo smo predstavljali jedni drugima rad svojih učeničkih parlamenata.

Kasnije smo podeljeni u grupe sa zadatkom da se ponašamo kao i da dokažemo da smo stasali kao tim. Kućicu od čačkalica i smokija je lako napraviti, ali da li je lako ako koristite samo jednu ruku i pritom ne smete da izgovorite ni jednu jedinu reč - za takav zadatak neophodan je timski rad.


Zatim je trebalo da pokažemo šta umemo i možemo da uradimo kao novonastali tim sa skromnim materijalnim sredstvima (papir i olovke), ali sa maštovitim idejama. Koju odabrati, koja je prava - baš je bilo teško odlučiti se. E, tu se poznaje snaga i kvalitet tima! Svako je iskoristio svoje pravo glasa i izneo svoje mišljenje, borio se za svoju ideju (a bilo je sedam odličnih ideja) i upravo je ta borba argumentima bila najinteresantnija. Uspeli smo da se usaglasimo, odaberemo jednu temu i napravimo projekat.

Radionica se završila izlaganjem svih ideja do kojih su timovi došli. Glasali smo za aktivnosti „Potraga za blagom“ i „Dan druženja“ koji bi svaki učenički parlament u svakoj osnovnoj školi Opštine Kikinda trebalo da realizuje tokom školske 2014/15. godine.

Andrea Tot, VIII4

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.