Dabar 2014.

Međunarodno takmičenje iz računarske i informatičke pismenosti „Dabar“ za učenike osnovnih i srednjih škola se po drugi put održava u Srbiji. Njegov glavni cilj je povećanje interesovanja učenika za računarstvo i informatiku.

Takmičenje je prvi put organizovano u Litvaniji 2004. godine i do sada je organizovano u više od 20 zemalja širom sveta. Prošle godine je u Srbiji bilo preko 6.000 takmičara. Ove godine ih ima već 15.000. Učenici OŠ „Sveti Sava“ su učestvovali na oba takmičenja. 

Ove godine su učenici starije smene takmičenje obavili u računarskoj učionici CSU pod mentorstvom nastavnika matematike Danila Borovnice, dok su učenici I2 testiranje uradili u računarskom kabinetu škole, a mentori su bili učiteljica Gordana Rackov i nastavnik informatike Arpad Pastor. Ispred aktiva matematičara nastavnik Danilo Borovnica je izjavio da se za sledeću godinu planira uključivanje svih učenika starije smene, kao i većeg broja učenika mlađe smene i to tako što bi se takmičenje radilo na redovnom času matematike.



Najbolji rezultat na takmičenju u kategoriji Dabarčić, postigao je učenik šestog razreda Marko Ljubičić koji je osvojio 92 i učenica petog razreda Katarina Mađar sa 90 bodova od ukupno 124 boda. Takmičenje za prvi i drugi razred osnovne škole je bilo revijalnog tipa i rezultate očekujemo u toku sledeće nedelje.

Gordana Rackov, učiteljica

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.