Preduzetništvom u Evropu

U petak, 21. novembra 2014, u našoj školi su održane radionice u okviru projekta „Preduzetništvom u Evropu". Radionice su namenjene učenicima završnih razreda osnovne škole, a vodio ih je Vladan Milićević, profesor ekonomske grupe predmeta Evropske poslovne škole „Milutin Milanković" iz Beograda. Ekipe osnovnih škola „Đura Jakšić", „Jovan Popović" i „Sveti Sava" upoznale su se sa načinom izrade biznis plana, popunile radnu svesku i prezentovale svoje ideje. Vodeći se savetom da, ako se dobro razradi i obrazloži, dobra ideja će moći i da se realizuje, timovi su se trudili da osmisle što kreativnije, profitabilne i etički ispravne ideje.

Drugi deo projekta planiran je za 5. decembar 2014, kada će se sve tri ekipe takmičiti sa drugim vojvođanskim osnovcima u pisanju i prezentovanju biznis plana na zadatu temu.

Direktor EPŠ „Milutin Milanković", Nikola Tesla, savetovao je učenicima da već počnu da razmišljaju o svojoj budućnosti i pozvao ih da svoje poslovne ideje predstave u vidu prezentacije na izložbi koja će biti organizovana kao još jedna aktivnost projekta.

Projekat je realizovao Naučno-memorijalni centar „Patrijarh Josif Rajačić" iz Sremskih Karlovaca u saradnji sa Evropskom poslovnom školom „Milutin Milanković" iz Beograda, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice AP Vojvodine.

tekst i foto: Dragana Videnov, profesor engleskog jezika

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.