Nedelja školskog sporta

U OŠ „Sveti Sava“ poslednje dane prvog polugodišta obeležila je Nedelja školskog sporta kako bi se istakla važnost sporta i fizičke aktivnosti. Deca su učestvovala u ekipnim sportovima i imala priliku da odu u Novi Sad da se oprobaju u klizanju.

Nedelja školskog sporta počela je 11. decembra Revijom mini rukometa. Bili smo domaćini drugarima iz osnovnih škola „Feješ Klara“ i „Žarko Zrenjanin“. Veseli poligoni sa loptama prethodili su  turniru u mini rukometu.  Ekipe su činili učenici od I do IV razreda. Za ovu aktivnost bili su zaduženi nastavnici fizičkog, Svetlana Mirčić Vukobrat i Mihajlo Vekić.

Ponedeljak i sreda, 15. i 17. decembar, bili su rezervisani za međuodeljenjsko takmičenje u odbojci. Učestvovali su đaci završnih razreda, a pobedu su odneli „Medvedići dobrog srca“, mešovita ekipa VIII4. Za ovo takmičenje bili su zaduženi nastavnik fizičkog Simo Okuka i učenica VIII4 Andrea Tot.

Utorak, 16. decembar, bio je dan za basket. Paralelno su se odvijali turniri za učenike V i VI razreda na jednoj polovini terena, dok su učenici završnih razreda igrali na drugoj polovini. Članovi svih prijavljenih ekipa bili su uvereni da će baš oni pobediti, ali prvo mesto je na kraju zauzela ekipa VIII3 „Burek“. Za ovaj turnir bili su zaduženi nastavnici fizičkog Svetlana Mirčić Vukobrat i Mihajlo Vekić, kao i učenica VIII4 Jovana Ljuboja.

Moramo istaći da su navijači tokom oba turnira lepo bodrili sve takmičare.

U sredu, 17. decembra, održana je Smešna olimpijada za drugare iz III i IV razreda, dok smo Veselim poligonima obradovali najmlađe u školi, I i II razred. Naši mlađi drugari oprobali su se u preskakanju vijače, skakanju udalj iz mesta, balansiranju s balonima ili na jednoj nozi, trčanju u parovima i tome slično.  Za ove aktivnosti su bili zaduženi nastavnici fizičkog Svetlana Mirčić Vukobrat i Mihajlo Vekić, kao i 3 učenice VII3.

Četvrtak i petak bili su rezervisani za odmor, jer je usledio aktivan vikend u Novom Sadu.

Učenici V razreda su u subotu posetili Prirodnjački muzej, saznali mnoštvo zanimljivih stvari o postavkama, prošetali Dunavskim parkom i uživali u klizanju.

U nedelju, 21. decembra, veliki broj učenika VI razreda uz nekolicinu starijih i 4 nastavnice, proveo je neobičan sportski dan u Novom Sadu. Zabavili su se na ledu Spensa, savladali nove pokrete, a potom otišli na Petrovaradinsku tvrđavu, gde su učestvovali u potrazi za blagom. Cilj ove veoma zanimljive avanture bio je da ekipe pronađu objekte ucrtane na karti, ispune bonus zadatke i sve fotografišu, a da pri tome sarađuju i dogovaraju se. Uprkos nepoznatom terenu, sve ekipe su se odlično snašle, pronašle ulaz u katakombe, ljubavne poruke, heksagon, izbrojale 58 betonskih kugli, otkrile da tvrđava ima veliku praćku i da Čak Noris u gradiću radi šta mu se kaže. Bila je ovo prava avantura u kojoj su uživali i đaci i nastavnice.

Sportske aktivnosti nastavljaju se i tokom zimskog raspusta. Jedna od njih je rekreacija za mame i ćerke, „Vežbajmo zajedno“. Rekreaciju sa elementima joge i aerobika će držati Sandra Maljković, mama našeg učenika iz IV2.

Iz komentara učesnika svih navedenih aktivnosti možemo zaključiti da postoji veliko intresovanje i želja za sportskim aktivnostima u našoj školi, te se nadamo da će slična dešavanja prerasti u tradiciju i da će više đaka i roditelja postati fizički aktivniji. 


Sara Zamurović, VI2, Jovana Ivetić, VI4, Staša Vizi, VI4 i Milica Sandić, VIII4

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.