Bumerang 2015.

Od 3. do 21. avgusta u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Kikindi održan je sportski kamp „Bumerang“. Učenici škole imali su priliku da deo letnjeg raspusta provedu upoznajući različite sportove i družeći se sa sportistima. Ove godine kamp je okupio oko devedesetoro dece uzrasta od 2. do 7. razreda, volontere iz 8. razreda i srednjoškolce koji su pomagali deci i sarađivali sa nastavnicima.

Kako se po jutru dan poznaje, započinjalo se jutarnjim razgibavanjem po izboru: ples, zumba, jutarnje istezanje, joga ili prelaženje poligona. Kroz prepodnevne zanimljive i edukativne radionice o ishrani, sportskim postignućima i rekordima, asertivnoj komunikaciji i sportskom novinarstvu, učesnici kampa su učili o svim prednostima sporta, zdravom životu i fer-pleju. Svakodnevne posete sportskim klubovima, razgovori sa njihovim trenerima i članovima, učinile su da deca budu raspoložena i radoznala da se oprobaju i što bolje pokažu u sportskim veštinama.

Prva sedmica bila je ispunjena druženjem sa članovima Karate kluba „Feniks“, Sportskog konjičkog kluba „Topot“, Aerokluba „Kikinda“, Kluba američkog fudbala „Mamuti“ i Teniskog kluba „Kikinda“. Tako su učenici naučili da broje na japanskom, da pravilno jašu konje, oprobali su se u raketnom modelarstvu, upamtili da američki fudbal i ragbi nisu isti sportovi, kao i da je pre svega potrebno uložiti mnogo vremena i truda kako bi se došlo do medalja i pehara.
Drugi deo kampa bio je ispunjen prezentacijom vodenih sportova na otvorenim bazenima Sportskog centra „Jezero“, te Ženskog odbojkaškog kluba „Ki 0230“,  Ženskog omladinskog rukometnog kluba „Kikinda“, Košarkaškog kluba „Velika Kikinda“, Odbojkaškog kluba „Kikinda“, Streljačke družine „Kikinda“, Stonoteniskog kluba „Flip“ i Streličarskog kluba „Kentaur“. Oni su učesnicima kampa ukazali na lepote ovih sportova, a posebno interesovanje izazvalo je otkrivanje tajni uspeha.



Znatiželjna i puna pitanja za iskusne sportiste i trenere, deca su bila zainteresovana i nestrpljivo su čekala da sve isprobaju kako bi pronašla sport kojim će nastaviti da se bave. Pored navedenih aktivnosti, organizovana je rolerijada, skakanje udalj, trka parova, stoni tenis, fudbal, a savladane su i osnove džudoa. Učesnici su imali priliku da upoznaju neke sadašnje i pojedine bivše reprezentativce: tenisere  Lasla Đerea i Jeftu Kecića, odbojkašicu Draganu Rujević, džudistu Nemanju Milića, plivača i veslača Predraga Savića i planinarku Ružicu Savić.

Najupečatljiviji utisak na kampere ostavila je poseta Akvaparku „Petrolend“ u Bačkom Petrovcu i Adrenalin parku. Interesantan je bio i QR kviz u kojem su na videlo izašli veština, brzina, zavidno znanje o sportu i istinski timski rad. Nastavnici su rado ovako dobrim đacima priuštili osveženja u poslastičarnici, a pored toga, svakoga dana odabirana su dva najaktivnija učesnika koja bi zaslužila nagradni ručak u lokalnim restoranima.

Učesnici „Bumeranga“ složili su se da su im zabava i druženje tokom kampa učinili ovo leto nezaboravnim. Svi su uživali u kvalitetno provedenom vremenu, novostečenom znanju i rekreaciji i nestrpljivo iščekuju naredne aktivnosti. Cilj ovog kampa ostao je isti kao i prethodnih godina: da se deca oprobaju u što više sportova i letnji raspust provedu što aktivnije, ne samo sedeći za računarom, da se što više druže i da možda baš ona jednog dana postanu svetski prvaci u nekom sportu.

Tijana Varađanin, VII2
Milica Marković, VII3
Nikolina Adamov, VII4
Milica Sandić, VIII4

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.