Svečana akademija 2016.

Svečana akademija povodom proslave Dana škole „Sveti Sava”, kao i školske slave, jedna je u nizu aktivnosti kojima obeležavamo ovaj važan datum za obrazovanje. Ova svečanost održana je 27. januara u svečanoj sali Visoke strukovne škole za obrazovanje vaspitača.  


U sklopu Svečane akademije predstavio se školski hor Svetosavskom himnom, posle čega je sledio Igrokaz o Svetom Savi u izvedbi školske dramske sekcije.

Najsvečaniji deo Akademije bila je dodela Svetosavskih plaketa i predstavljanje najuspešnijih učenika osmog razreda. Plaketa „Sveti Sava” je priznanje koje se dodeljuje najboljim učenicama naše škole za izuzetne rezultate u učenju. Uslov da bi učenik dobio ovu plaketu u našoj školi je da od drugog do sedmog razreda ima odličan uspeh 5,00, kao i da na kraju prvog polugodišta u osmom razredu ima najmanje odličan uspeh. Dobitnici Plakete „Sveti Sava” su svojim radom, kreativnošću i ponašanjem, kako na časovima tako i u vannastavnim aktivnostima, dokazali da su najbolji u našoj školi. Roditelji, nastavnici i njihovi drugari su u prepunom amfiteatru velikim aplauzom pozdravili ovogodišnje dobitnike. Ovogodišnji „Svetosavci” jesu sledeći učenici:
Anja Berić,
Kristian Balaž,
Anja Vučić,
Milan Jakšić,
Tijana Varađanin,
Matija Kozić,
Emilija Mijandžić,
Natalia Sakal.
Na kraju Priredbe predstavio se školski tamburaški orkestar na opšte oduševljenje publike.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.