IKT karavan 2016.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pokrenulo je program edukacije o korisnoj i bezbednoj upotrebi informacionih tehnologija i interneta, koji se sprovodi u školama i gradovima Srbije koji procentualno imaju najveći broj mladih stanovnika uzrasta od 10 do 19 godina. Našoj školi je pripala čast da bude izabrana za domaćina ovoj manifestaciji u Severnobanatskom okrugu, čime smo se svrstali u prvih 15 škola gde će naši učenici među prvima čuti o bezbednom ponašanju na internetu u sklopu ove kampanje. 

Projekat pod nazivom „IT karavan” nosilac je kampanje za podsticaj razvoja informacionog društva koju sprovodi Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pod nazivom „Pametno&bezbedno – Smart&Safe”. Kampanja se realizuje i u onlajn okruženju.

Prvi ciklus IT karavana odvija se od 20. aprila do 3. juna 2016. godine u 15 gradova Srbije, a to su: Novi Pazar, Leskovac, Vranje, Kruševac, Kraljevo, Jagodina, Požarevac, Smederevo, Vršac, Zrenjanin, Kikinda, Subotica, Sremska Mitrovica, Šabac i Loznica.

U osnovnim školama učenicima starijih razreda priređuju se interaktivne prezentacije o rizicima upotrebe interneta i društvenih mreža, kao i o mogućnostima upotrebe IKT-a za lakše i zanimljivije učenje. Autori prezentacije su nastavnici Katarina Veljković i Velimir Radlovački. Do sada je školskoj prezentaciji prisustvovalo oko 1.500 učenika i više hiljada građana Srbije.

IT karavan realizuje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanijom Majkrosoft.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.