Male arhitekte 2016.

U organizaciji kreativnog tima Terra Panonica-e u njihovoj Kući ideja u Mokrinu prethodne nedelje realizovana je radionica „Male arhitekte”.

Radionici je prethodio likovni konkurs na temu „Moj park iz snova” na kojem su učestvovali učenici od 7 do 11 godina. Tim projekta u sastavu: Marijana Todorović, slikarka, Emilija Josipović, arhitekta, i Dimitrije Stojmenov, dizajner, izabrao je 20 najboljih radova. Među najboljim su radovi četiri učenika naše škole. Marko Mićić IV3, Milica Jalšić II2, Nađa Marinković i Nevena Nakrajkućin II3 su kao nagrađeni učestvovali u pomenutoj radionici. Tamo su učili o putu od crteža do makete, šta je arhitekta i koji je njegov posao. Deca su tokom radionice bila podeljena u grupe – arhitektonske biroe, a u njima su kreirali makete parka iz snova. Potom su aktivno učestvovali u uređenju i kreiranju „Dečijeg ostrvceta” u centru Mokrina.

Deca su veoma zadovoljna radom u radionici, poklonima (majice, bedževi), kao i druženjem sa ostalim učesnicima. Rezultate njihovog rada u radionici možete pogledati na fotografijama ili uživo u Mokrinu.

Jasmina Ciganović, učiteljica

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.