Dan policije 2018.

U ponedeljak, 28. maja 2018. godine, u prelepom okruženju Doma učenika „Nikola Vojvodić”, povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Slave i Dana Policije, Policijska uprava u Kikindi, pored uglednih zvanica ugostila je i učenike naše škole „Sveti Sava”. Na poziv načelnika Policijske uprave, gospodina Dušana Glišina, glavnog policijskog inspektora, nekadašnjeg učenika naše škole, učenici I3 su imali čast da prisustvuju ovom značajnom događaju i pogledaju prikladan program.

U programu su učestvovali Kikindsko pevačko društvo „Kornelije Stanković”, Dečji hor „Čuperak” i Duvački orkestar DVD iz Kikinde, u kojima su pojedini članovi naši nastavnici i đaci.

Radoznalim prvacima posebnu pažnju, u završnom delu programa, privukli su policajci, pripadnici Policijske uprave, koji su se predstavili u dve aktivnosti.

U specijalnoj opremi i uniformama, policajci su u prvoj pokaznoj vežbi prikazali kako brinu o bezbednosti gledalaca i navijača na fudbalskoj utakmici, i kako sprečavaju nasilne navijače u neprimerenom ponašanju i remećenju reda na stadionu.

U drugoj pokaznoj vežbi, policajci su, uz obučenog službenog psa, prikazali kako uspešno pronalaze narkotike.

Ovim vežbama je završen zvaničan deo programa, uz zvuke duvačkog orkestra. Zadovoljni prvaci su se zahvalili na srdačnom gostoprimstvu i lepim poklonima, belim majicama, koje su nosili na ovoj svečanosti.

Sunčani majski dan ulepšao je proslavu Policije i učenicima I3, na kojoj je, po zna koji put, potvrđeno da su policajci naši prijatelji i čuvari bezbednosti svih građana i dece.

Mirjana Boškov Limbahter, učiteljica

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.