Glasam za život

U petak, 1. juna, u gostima su nam bili učenici i nastavnici OŠ „Radojka Lakić” iz Beograda. Oni su za naše učenike VII razreda realizovali Program prevencije bolesti zavisnosti pod nazivom „Glasam za život“.

Program prevencije bolesti zavisnosti realizuje se u OŠ „Radojka Lakić” već nekoliko godina, u okviru sekcije koju vodi nastavnica biologije Olivera Pešić Tenjović. U realizaciji je učestvovalo 40 učenika od V do VIII razreda, kao i stručnjaci iz ove oblasti - primarijus dr Jelena Brković, lekar iz Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti u Beogradu, samostalna inspektorka Snežana Sandić iz odeljenja za maloletničku delinkvenciju UP Beograd i Milina Janković, klinički psiholog Savetovališta za mlade Doma zdravlja Savski Venac.

U prvom delu tribine učenici su kroz igrokaz poslali poruku favorizovanja zdravih stilova života. U drugom delu su navedeni stručnjaci govorili o problemima u  odrastanju i podršci koju učenici imaju na raspolaganju, o štetnosti zloupotrebe narkotika, alkohola, duvana, kao i o zakonskim merama koje se preduzimaju protiv maloletnika koji su se našli na putu zavisnosti od narkotika.

Domaćini našim gostima su bili učenici osmih razreda.

Posle završene tribine odveli smo naše goste da posete Muzej Terra koji od nedavno postoji u našem gradu. Takođe smo ih „upoznali“ i sa našom mamuticom Kikom.

Bila je ovo uspešna poseta, na obostrano zadovoljstvo.

Dragica Sredojev, nastavnica istorije

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.