Školica podmlatka Crvenog krsta

U periodu od 16. do 19. novembra 2011. godine sa drugarima i učiteljicom Svetlanom Subotički, a u organizaciji Crvenog krsta, provela sam četiri lepa dana u Vršcu učestvujući u radionicama koje promovišu humane vrednosti. 

Nakon puta smestili smo se u odmaralište koje se nalazi na Vršačkom bregu i dobili plan i program rada za naredna četiri dana. Teme koje smo obrađivali bile su: Crveni krst, prevencija nasilja, tolerancija, komunikacija, diskriminacija, lični identitet, poštovanje različitosti i druge. 

U povratku, u razgovoru sa drugarima, svi zajedno zaključili smo da je ovo bio veoma koristan i uzbudljiv put i jedno novo dragoceno iskustvo. 


Anđela Tomić, IV5 


Tokom boravka u maloj školi Crvenog krsta upoznali smo mnogo drugara iz cele Vojvodine. Lepo smo se družili i šetali. Išli smo i do tvrđave. Pogled je bio divan. Sa leve strane mogla se videti Rumunija, koju sam i sama nedavno posetila. 

Na poklon od Crvenog krsta dobili smo majice na kojima piše „Promocija humanih vrednosti“. 

Nadam se da ću opet učestvovati u sličnim radionicama, a pozivam i vas da se pridružite Crvenom krstu, jer „Crveni krst pomaže svima. U njemu za sve mesta ima“. 


Mina Vidović, IV1 

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.