Naučna olimpijada 2014 - finale

Dvadesetoro đaka VI i VII razreda kikindskih osnovnih škola, podeljenih u 4 ekipe, učestvovali su 26. septembra u finalu Naučne olimpijade u Temišvaru. Domaćini su im bili njihovi vršnjaci iz temišvarskih osnovnih škola.

Cilj takmičenja je da osnovnoškolci provere koliko poznaju geografiju, istoriju, ekologiju i običaje kraja u kojem žive. Sve ekipe su prošle i kroz ubrzani kurs srpskog i rumunskog jezika.

Naša škola imala je 9 predstavnika na ovom interaktivnom takmičenju i svi su se dobro snašli.

U kulturno-umetničkom delu programa učenici su se upoznali sa narodnim običajima koji se poštuju u Rumuniji u vreme Božića, a potom uživali u nastupu folklornih grupa.

Jednodnevni izlet do najvećeg grada Banata nije mogao da se zamisli bez šetnje centrom Temišvara kada su učenici čuli nekoliko zanimljivosti o gradu i videli neke od značajnih istorijskih spomenika.

Naučna olimpijada je jedna od poslednjih aktivnosti projekta „Banat na evropskom putu" koji implementira Centar za stručno usavršavanje Kikinda u partnerstvu sa Centrom za stručno usavršavanje iz Temišvara u okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija-Republika Srbija.

Dragana Videnov, profesor engleskog jezika

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.