Dani informatike 2014.

U ponedeljak, 22. decembra, održana je završna svečanost Dani informatike u školama Vojvodine 2014. na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu. Organizator ove tradicionalne manifestacije je Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike iz Novog Sada, a ceo događaj je pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice. Ova manifestacija već dugi niz godina podstiče proces informatizacije nastave u osnovnim i srednjim školama Vojvodine, i podstiče korišćenje IKT tehnologija u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

Našoj školi je ovoga puta dodeljeno veoma veliko priznanje - „Permanentan rad na razvoju i primeni IKT u nastavi”. Ova nagrada predstavlja priznanje za višegodišnji permanentan rad i primenu informacionih tehnologija u osavremenjivanju nastavnog procesa. U školi se 10 godina unazad posvećuje pažnja primeni savremenih informacionih tehnologija u nastavnom procesu i radi se na stalnom usavršavanju i primeni novih ideja.

Pored škole, podjednako važno priznanje su dobila i dva nastavnika naše škole, Dragica Sredojev i Arpad Pastor. Njihovo priznanje „Doprinos bazi znanja u obrazovnim softverima” uvažava veliki doprinos u uvođenju novih tehnologija u nastavni proces približavajući učenicima gradivo na bolji, interesantniji i savremeniji način.

Gordana Rackov, učiteljica

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.