Evropska nedelja sporta 2015.

Na inicijativu Evropske komisije, u periodu 7-13. septembra, održana je prva Evropska nedelja sporta (European Week of Sport). Cilj ove kampanje je inspirisanje Evropljana da budu fizički aktivni (#Be Active).

Naša škola se sa zadovoljstvom pridružila ovoj akciji, te je nedelja od 7. do 12. septembra bila u znaku sporta i fizičke aktivnosti. Učenici mlađe smene su na časovima fizičkog vaspitanja igrali između dve vatre i druge igre loptom. Stariji đaci su u sredu ukrstili rekete u turniru u stonom tenisu. U utorak i četvrtak nastavljena je zajednička akcija roditelja i škole — „Vežbajmo zajedno" za mame i ćerke. Petak je bio rezervisan za turnir u mini rukometu u kome je učestvovao veliki broj ekipa 5, 6. i 7. razreda. Treba pomenuti da su se u svim nadmetanjima đaci pojavili u ulozi sudija, dok je publika sportski navijala.

Uprkos tamnim oblacima, zavidna grupa đaka i nastavnika uputila se u petak biciklima do Kinđe. Nažalost, zbog blata je bilo nemoguće popeti se na 91 metar visoko uzvišenje, ali uvek postoji drugi put. Ova rekreativna vožnja je imala i ekološki karakter.

Dragana Videnov, profesor engleskog jezika

No comments:

Post a comment

Note: only a member of this blog may post a comment.