Kreiraj svoj mozaik

ESA (Evropska Svemirska Agencija) organizovala je takmičenje „Kreiraj svoj mozaik” (Create your own mosaic). Konkurs je bio otvoren do 15. maja 2015. Izazov je bio da se napravi svoj umetnički mozaik koji se odnosi na neki od kosmičkih objekata: svemir, Zemlju, planete, Sunčev sistem, Međunarodnu svemirsku stanicu, svemirske objekte (Spacecraft, Launchers, Antennae) ili na Paksija, ESA maskotu.

ESA astronaut Samanta Kristoforeti je već dekorisala svemirsku stanicu sa nekoliko umetničkih dela baziranih na popularnoj video igri „Space Invaders” koje je napravio umetnik Invader (Osvajač). Umetnik Invader je pomogao Samanti da izabere deset najkreativnijih, najinspirativnijih i najinteresantnijih radova koji će dobiti specijalnu nagradu od ESA kao i od njega samog. Pobednički radovi ESA će takođe krasiti svemirsku stanicu i biće prikazani na mnogim događanjima vezanim za svemir.

Učenici naše škole učestvovali su na ovom uglednom međunarodnom konkursu, a PRVO mesto osvojila je naša učenica Tijana Karić. 
Tijana Karić V2
Jovan Ludajić i Slađana Popov V4
Mia Ivanović V4
Anđela Volarov V
Marina Felbab V4
Vanja Mesaroš V4
Jelena Lovrić V2
Miloš Kresoja I2



Maja Duvnjak, nastavnica tehničkog

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.