Preduzetni Vojvođani

Uspešna saradnja naše škole i Evropske poslovne škole „Milutin Milanković” iz Beograda se nastavlja kroz projekat „Preduzetni Vojvođani”.

Zainteresovani učenici VII i VIII razreda su u subotu, 17. oktobra, u našoj školi prisustvovali radionicama i predavanjima na temu preduzetništva, istorije novca i jezika. Realizatori su bili profesori Evropske poslovne škole „Milutin Milanković” Vladan Milićević i Vojislav Nikolić i učenik IV razreda iste škole Aleksa Burmazović.

Dok su se ekipe naše i škole „Đura Jakšić” upoznavale sa načinom izrade biznis plana, popunjavale radnu svesku i prezentovale svoje zanimljive ideje, ostali učenici su proveravali šta i koliko znaju o novcu, upoznali se sa istorijatom novca, te kako prepoznati lažni novac. Čuli su i zanimljivosti o jeziku, brojevima i zlatnom preseku u umetnosti, kao i priču o Vavilonskoj kuli i jezičkoj šarolikosti sveta.

Projekat realizuje Evropska poslovna škola „Milutin Milanković” iz Beograda u saradnji sa OŠ „23. oktobar” iz Sremskih Karlovaca, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice AP Vojvodine.

Dragana Videnov, profesor engleskog jezika

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.