Takmičenje u izradi biznis plana

U subotu, 21. novembra, u prostorijama Univerziteta „Singidunum” u Novom Sadu održano je takmičenje učenika VII-VIII razreda u izradi biznis plana. Ovo takmičenje je nastavak projekta „Preduzetni Vojvođani”.

Među trinaest ekipa osnovaca vojvođanskih škola bile su i dve ekipe naše škole, muška i ženska. Ekipe su prvo proverile svoje znanje o biznisu na petominutnom testu, zatim dobile zadatak da za 90 minuta osmisle i razrade poslovnu ideju na jednu od tri ponuđene teme, „Obnovljivi izvori energije”, „Poljoprivreda” i „Turizam”, i na kraju je prezentovale u petominutnom izlaganju stručnom žiriju i ostalim takmičarima. Na takmičenju se kao pomoćno sredstvo koristila posebna radna sveska.


foto: EPŠ „Milutin Milanković” Beograd
Obe naše ekipe su imale odlične ideje, a stručni žiri je kao najbolju prepoznao onu koju je predstavila ženska ekipa naše škole.

Cilj projekta je da se đacima pomogne da na što kreativniji način formulišu svoju poslovnu ideju i da je ocene sa finansijskog i etičkog aspekta.

Mato Groznica, podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu, nacionalne manjine-nacionalne zajednice AP Vojvodine, i rukovodilac projekta Nikola Tesla, direktor Evropske poslovne škole „Milutin Milanković” iz Beograda, pozdravili su želju đaka da stalno proširuju svoje znanje i uručili svim ekipama diplome za učešće, a najuspešnijima dodelili knjige.

Dragana Videnov, profesor engleskog jezika
prilog: RTV VK, 6. 12. 2015.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.