Ekološki kviz

Danas smo bili vrlo ekološki svesni i podsetili se koliko je važno znati zakone prirode i koliko je bitno sačuvati planetu od nemara ljudi. Ljudski nemar, velika količina otpada koja završava na ulicama i nicanje divljih deponija u našoj državi opasno ugrožava životnu sredinu i sva živa bića koja u njoj žive.

Puni elana, rado smo se odazvali pozivu da učestvujemo u Ekološkom kvizu koji je povodom Dana planete Zemlje (22. april) organizovao Sekretarijat za zaštitu životne sredine Gradske uprave Kikinda. Pitanja u kvizu bila su prilagođena učenicima 7. razreda, a  takmičilo se osam škola naše opštine. Na kvalifikacionom testu smo bili najbolji i lagano ušli u finale, ali smo na samom kraju osvojili visoko 2. mesto, dobili poklončiće od kompanije „FCC”, i vredan vaučer za školu.

Da je Zemlja puna ozonskih rupa i da su divlje deponije smrt za biljke i životinje i da je globalno zagrevanje zaista opasnost, podsetili su nas svi učenici sedmaci. A da je potrebno prirodu čuvati i prirode se čuvati, dokazivao je naš tim – Aleksandar Selimović, Simona Sudarov, Luka Milovanov, Teodora Bajić i Teodora Pašić.

Čestitamo!

„Ukoliko stvarno misliš da je problematika zagađivanja manje važna od ekonomije, probaj da ne dišeš dok brojiš pare.”

Ivana Ignjatov, nastavnica građanskog vaspitanja

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.