Dan devojčica 2019.

Naša škola se nedavno, po treći put, uključila u projekat Dan devojčica u IKT-u koji se obeležava u celom svetu poslednjeg četvrtka u aprilu od 2001. godine.

Tročlane grupe devojčica učestvovale su u nacionalnom takmičenju „Uhvati ideju“. Osmislile su svoju biznis ideju koju su potom i snimile i pohvaljene za kreativnost.


U četvrtak, 25. aprila, 5 devojčica naše škole (Ratka Sokola VII1, Iva Rakić VII2, Manja Galić VII2, Aleksandra Došen VII3 i Ivana Plemić VIII2), zajedno sa nastavnicom Draganom Videnov, obišle su pogon privatnog preduzeća ProMedia u Kikindi. Ono što izdvaja ovo preduzeće od ostalih je i podatak da su osnivači, većinski vlasnici i više od polovine zaposlenih žene. Bila je ovo prilika da devojčice popričaju sa ženama na rukovodećim pozicijama u ovoj porodičnoj firmi, upoznaju se sa načinom rada kompanije, obiđu proizvodni pogon i, eventualno, razmisle o budućem izboru profesije.

Cilj ovog projekta je promocija preduzetništva, predstavljanje uspešnih žena u preduzetništvu i osnaživanje devojčica da se u odabiru budućih profesija rukovode svojim interesovanjima i talentima i ne podležu stereotipima.

Organizator projekta Vip Dan devojčica je Udruženje poslovnih žena Srbije, a projekat se realizuje uz podršku Vlade Republike Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji i mnogih drugih.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.