Nosioci Plakete sveti Sava o sebi


TEODORA PLAVŠIĆ, učenica VIII1

Teodora voli svoju osnovnu školu. Drugarice i drugove doživljava kao sestre i braću. Veoma ceni rad svih svojih nastavnika jer su đacima nesebično pomagali i naučili ih mnogo čemu.

U najlepšem sećanju ostaće joj nastavnice Dragica Vukša, Desanka Čepelnik, Dragica Sredojev i odeljenjski starešina Milijana Boškov Ardeljan, nastavnici Nemanja Božović i Milan Danić, a ne može da ne pomene i direktora škole Vitomira Radaka i psihologa Nadu Zorić, koji su bili dobri prema đacima i usmeravali ih na pravi put.

Časovi istorije i hemije su joj najdraži, a sve ostale voli malko manje. 

Novinarstvo i ples obožava. Aktivna je članica novinarske i istorijske sekcije u školi, a pohađa i dodatnu nastavu iz engleskog jezika. Pored toga, već pet godina ide u muzičku školu- svira klavir i bavi se plesom u plesnom klubu Fiesta.

Pored plesa, Teodora u svom slobodnom vremenu voli da peva, čita knjige, sluša muziku i crta, naročito modele haljina.

Tvrdi da je visoke rezultate u školovanju, za koje dobija plaketu Sveti Sava, postigla zahvaljujući svojoj upornosti i redovnom radu i trudu. 

Trenutno joj je u životu najvažnije da bude zdrava, da sa što boljim uspehom završi osmi razred i da postiže što bolje rezultate na takmičenjima iz plesa.

Nakon osnovne škole Teodora će upisati prirodno-matematički smer gimnazije, jer kasnije namerava da studira medicinu i postane neonatolog, ili će se možda opredeliti za kriminalističku psihologiju. Pored klasičnog posla, volela bi da se bavi dizajniranjem, ili da bude foto- model i maneken.

Njen životni moto je „Imaj vremena za rad, to je cena uspeha. Imaj vremena za smeh, to je muzika duše. Imaj vremena da voliš i da budeš voljen, to je privilegija bogova.“ 


ALEKSA KONSTANTINOV, učenik VIII2

Aleksa je prirodno - matematički naučni tip. To potvrđuje, kako planovima za naredni nivo školovanja(njegov izbor je Matematička gimnazija u Beogadu), tako i opštim profesionalnim usmerenjem. Naime, baviće se nekom od profesija iz domena prirodnih nauka.

Takođe, u dosadašnjem školovanju, od svih nastavnih aktivnosti najdraži su mu časovi fizike i matematike i nastavnici ovih predmeta.

Pored dodatnog rada u omiljenim nastavnim oblastima u redovnoj školi, Aleksa već godinama trenira košarku.

Slobodno vreme voli da provodi sa društvom, da igra košarku, sluša muziku, gleda filmove i serije i pretražuje Internet.

U ovom trenutku najvažnije mu je zdravlje, njegovo lično i zdravlje onih koje voli.

Za visoke rezultate u školovanju i brojne vredne plasmane i nagrade na takmičenjima iz raznih oblasti, Aleksa preporučuje recept: pažnja na času i redovno ponavljanje i učenje gradiva.

Njegov životni moto je „ Sreća prati hrabre i uporne“. 


DENIS NASTOVSKI, učenik VIII2

„Ne sanjaj život, već živi svoj san!“ Denisov je životni moto.

I on za postizanje visokih rezultata u školi preporučuje sličan recept: marljivo i redovno učenje i naporan trud.

Omiljeni školski predmeti su mu srpski jezik i matematika, a najdraži nastavnici Desanka Čepelnik, Dragica Vukša i odeljenjski starešina Milan Danić.

Denis peva u školskom horu i bavi se humanitarnim radom u jednoj od kikindskih organizacija.

Slobodno vreme najradije provodi čitajući neku dobru knjigu, vozeći rolere sa društvom i surfujući po Internetu.

Trenutno mu je najvažnije da dobro uradi završni ispit i da upiše željenu školu. A to je Srednja stručna škola „Miloš Crnjanski“ i u njoj medicinski smer. Jer, Denisovi planovi su da u budućnosti svojim radom doprinosi očuvanju zdravlja ljudi.


FILIP IVETIĆ, učenik VIII3

„Učiti, učiti i samo učiti.“- to je Filipov životni moto.

Na taj način je, trudom i napornim učenjem, postigao veoma visoke rezultate u dosadašnjem školovanju i vredna priznanja na različitim takmičenjima, a sada i plaketu Sveti Sava.

I pored toga, Filip ima slobodnog vremena u kome najviše voli da gleda filmove, čita knjige i da crta.

Van redovne nastave on se bavi programiranjem, trenira plivanje i ide na razna takmičenja.

A u školi, najdraži nastavni predmeti su mu matematika i fizika. Podjednako voli sve drugove u razredu i, po njegovom mišljenju, svi njegovi nastavnici su najbolji.

U ovom trenutku najvažnije u Filipovom životu je obrazovanje.

Planira da ga nastavi upisom u gimnaziju, a potom će studirati astrofiziku ili programerstvo.


MILAN RELJIN, učenik VIII3

U školi Milan najviše voli časove fizike, matematike i hemije. 

U skladu sa tim je i njegov vannastavni angažman, aktivan je član sekcija iz matematike i hemije. 

Milan Danić, koji mu predaje fiziku i istoričar Lazar Demić, njegovi su omiljeni nastavnici. Svi drugovi iz razreda podjednako su mu dragi.

U slobodnom vremenu voli da gleda filmove, surfuje po Internetu i čita knjige.

Obrazovanje je i njemu trenutno najvažnija stvar u životu. Dosadašnje visoke rezultate i plaketu Sveti Sava postigao je zahvaljujući učenju. 

U daljem obrazovanju opedelio se, za početak, za gimnaziju, a još nije odlučio kojom profesijom želi da se bavi.

Milanov životni moto je „Što možeš danas, ne ostavljaj za sutra.“


ANDREA KIŠ, učenica VIII5

U školi Andrea ima mnogo drugarica i drugova koje voli, kako kaže, mogla bi ih do jutra nabrajati. Od nastave, najdraži su joj časovi jezika, ali i matematike, geografije i biologije. Mada pomalo strogi, nastavnici su, po njenom mišljenju, jako dobri. Ipak, kao omiljene, ističe nastavnicu matematike i odeljenjskog starešinu Silviju Dvorski, nastavnicu geografije Eleonoru Volaš Cibula i nastavnicu hemije Jolan Madaras.

Dosadašnje visoke obrazovne rezultate i priznanja postigla je samo radom i voljom, jer bez volje, tvrdi Andrea, ništa ne vredi. 

Od vannastavnih aktivnosti u školi uključena je u dodatnu nastavu iz engleskog jezika, a van škole ozbiljno se bavi tenisom.

Slobodno vreme ona voli da provodi trenirajući i igrajući tenis, crtajući, slušajući muziku...

Najvažniji ciljevi u ovom trenutku su joj da ostvari bolje rezultate u tenisu i da uspešno završi školovanje. Vrlo su slični njeni planovi za budućnost. Zna da će nastaviti da se bavi „belim sportom“ i da će upisati ekonomsku školu. Namera joj je da svojim trudom ostvari nešto vredno u tenisu i da postane advokat.

Andrea je svoj životni moto preuzela od svog trenera, a on glasi: „Strpljenje je tajna uspeha.“

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.