Svečana akademija

Naša škola i ove godine obeležava svoj dan, ali i Dan Svetog Save nizom aktivnosti. Najsvečanije je bilo u petak, 25. januara 2013. godine, u Narodnom pozorištu, gde je održana Svečana akademija. 
 
Posle uvodne reči na srpskom i mađarskom jeziku, školski hor i tamburaški orkestar izveli su himnu Svetom Savi. Ivana Nedin VIII3 je pročitala Besedu o Svetom Savi koju su napisale učenice VII razreda, Anita Talpai, Aleksandra Galijašević i Ljiljana Ivanković. Učenice VIII2 razreda, Milica Kljajić i Mirjana Glušica otpevale su izvornu pesmu "More izgrejala", a potom je došao najsvečaniji deo akademije, predstavljanje učenika koji su nosioci plakete Sveti Sava. Sa ponosom i poštovanjem, roditelji, nastavnici, drugovi i svi ostali u prepunoj sali pozorišta slušali su njihove poruke kako postići uspeh, divili se njihovoj svestranosti i sposobnosti da se ispune sve obaveze i nađe vremena za druženje i zabavljanje. Pored njih, na pozornici se našao i ovogodišnji kum slave, Nenad Stojanović. O našim plaketašima možete više pročitati ovde. 
 
Posle Jovane Popović i Jovane Mišković, koje su otpevale dve izvorne pesme, učenici naše škole su izveli i scenski prikaz "Sveti Sava izmiritelj". Tekst je odabrao otac Boban Petrović, režija i izbor muzike - Milan Boškov, a o kostimima se pobrinula učiteljica Mirjana Boškov Limbahter.
 
 
Zita Herceg, profesor srpskog jezika

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.