Montevideo, vidimo se!


Đaci naše škole imali su priliku da 28. januara sa nastavnicom Dragicom Vukša odu u Novi Sad i prisustvuju prvoj reprizi filma „Montevideo, vidimo se!“ Dragana Bjelogrlića.

U Novi Sad smo stigli 20 minuta pre početka filma, što je bilo sasvim dovoljno da se udobno smestimo i prepustimo uživanju gledanja filma u bioskopu.

Film je trajao oko dva sata, ali je vreme proletelo, jer je priča veoma zanimljiva.

U dugo očekivanom nastavku filma pratimo naše fudbalere na putu vozom kroz veći deo Evrope, a onda i brodom preko Atlantskog okeana do dalekog Urugvaja.

Već po dolasku sreću se sa nepravdom. Dok su sve reprezentacije smeštene u elitni hotel, naše momke odvode u udaljeni, prljavi hotelčić bez struje. Ali, svojom odličnom igrom ubrzo privlače pažnju svih i dodeljuju im sobe u elitnom hotelu. Nažalost, nepravda se nastavlja, a najgori oblik doživljava tokom utakmice sa domaćom reprezentacijom. Mnogi od nas su preplakali te trenutke. Nismo mogli da verujemo šta se sve dozvoljava na sportskom terenu. Ipak, shvatili smo da, ako želiš da uspeš, ne treba da odustaneš pred preprekama. A, naši fudbaleri su svoje srce ostavili na terenu i nisu poklekli ni u jednom trenutku.

U filmu je bilo i komičnih delova koji su izazvali smeh gledalaca, a najsmešniji je odnos između Rajka i Bogdana, prijatelja iz Velikog rata.

Posle filma prošetali smo centrom Novog Sada, a Mekdonalds ostavili za kraj. 

U odličnom raspoloženju vratili smo se kući, usput prepričavajući najzanimljivije delove filma. Nadam se da ćemo uskoro ponovo gledati neki dobar film u bioskopu.


Milica Sandić, VII4

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.