Sajam obrazovanja

Sajam obrazovanja „Putokazi“ održava se u Novom Sadu od 28. februara do 4. marta. Drugog dana Sajma, u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, predstavljene su obrazovne ustanove koje su u protekle tri godine dobile priznanje „Dr Đorđe Natošević“ za izuzetne rezultate u vaspitno-obrazovnom radu. To vredno priznanje dodeljeno je predškolskoj ustanovi „Dečja radost“ iz Iriga, Osnovnoj školi „15.oktobar“ iz Pivnica, Gimnaziji „Dušan Vasiljev“ iz Kikinde, Muzičkoj školi „Petar Krančević“ iz Sremske Mitrovice i Osnovnoj školi „Sveti Sava“ iz Kikinde.

Sve nagrađene ustanove prikazale su prigodan kulturno-umetnički program. Nastup nas, Kikinđana, bio je interesantan kolaž talentovanih učenika: osnovci su se predstavili tamburaškim orkestrom, recitatorkama i instrumentalistima - akustične i električne gitare, violine, truba, a srednjoškolci glumačkim skečom i horom.

Pored toga, učestvovali smo i u radionici u okviru Festivala pameti, međunarodnog projekta, koji kroz radionice u kojima se rešavaju „mozgalice“ podstiče kreativnost i inovativnost kod učenika. Kako navode organizatori, cilj „mozgalica“ je da probude onu uspavanu stranu mozga, umetničku, kreativnu stranu, koja stvara nove ideje.


Dragica Vukša, profesor srpskog jezika

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.