Bumerang 2014.

I ove godine je u Osnovnoj školi  „Sveti Sava“ u Kikindi od 4. do 15. avgusta uspešno održan sportski kamp „Bumerang 2014“. Kamp je okupio više od 80 učenika od drugog do osmog razreda, gde su učenici sedmog i osmog razreda i nekoliko srednjoškolaca kao volonteri pomagali nastavnicima u radu sa učenicima. 


Cilj kampa je da se deca fizički aktiviraju, neguju fer-plej i zdrave stilove života. Tako su oni koji se ne bave sportom mogli na kraju da izaberu onaj koji im najviše odgovara, a oni koji već treniraju mogli su da upoznaju i neke druge sportove. 

Na radionicama „Sportski bumerang“, „Sport i zdrava hrana“ i „Sportski bonton“ razgovarali smo o dobrim stranama sporta, zdravom načinu života, zdravoj ishrani, upoznali smo pravila lepog ponašanja, bonton i fer-plej, koje bi trebalo da primenjujemo kako na treningu ili utakmici tako i u igri sa drugarima. Tokom kampa učili smo sportske izraze na šest stranih jezika, a koliko smo bili uspešni, pokazali smo na kvizu organizovanom poslednjeg dana. 

Svakog dana radili smo jutarnju gimnastiku, vežbali latinoameričku zumbu ili prolazili poligon spretnosti. Bili smo gosti nekoliko sportskih klubova u Kikindi, upoznali trenere i igrače. Oprobali smo se u tenisu, stonom tenisu i rukometu, igrali odbojku i fudbal. Organizovani su i turniri, dok je jedan dan bio rezervisan samo za bazen. Tu smo se bolje upoznali sa vodenim sportovima, mogli da plivamo i ronimo. Prolazili smo kroz obruče, preskakali balvan, ubacivali loptu u cev i ronili sa bocama sa vazduhom. 


Naučili smo jadžent, igru koja je bila nova za sve.To je igra koju igraju dečaci i devojčice zajedno, u paru, i zavise jadan od drugog. Moto ove neobične i brze igre sa loptom je „Brzo misli, brzo deluj i budi džentlmen“.

Imali smo priliku da na Starom jezeru vidimo kako se pruža prva pomoć i kako spasioci vade auto koji je potopljen. 

U okviru sportskog kampa bavili smo se i ekološkim i humanitarnim akcijama. Prikupljali smo baterije i plastične čepove za reciklažu, sportske rekvizite za školu i igračke za Dečje odeljenje kikindske bolnice. 

Svakog dana pre odlaska kući prisustvovali smo nagradnom izvlačenju. Dečak i devojčica čija su imena izvučena mogli su besplatno da odu na sok, picu ili sladoled.


Posle deset zabavnih i zanimljivih dana provedenih na sportskom kampu ostvaren je željeni cilj i pritom su se svi nekako više združili, upoznali i postali nepobediv tim.


Milica Sandić VIII4

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.