Nosioci Plakete Sveti Sava o sebi

ALEKSANDRA VUJOVIĆ VIII-2

„Što se tiče postizanja ciljeva, mentalna koncentracija je na prvom mestu,  a ključ uspeha je uvek postavljati nove ciljeve.“ Ovo je recept koji Aleksandra primenjuje u postizanju visokih školskih rezultata, a misao je preuzela iz knjige Luke Kaiolija „Ronaldo- opsesija za savršenstvom“.

U školi  najviše voli časove hemije i istorije, a najboljim nastavnicama smatra Lelu Stančić i odeljenjskog starešinu Milicu Poznanović.

Pored redovne nastave, ona pohađa časove engleskog jezika i aktivna je u radu sekcije iz hemije.

Slobodno vreme najviše voli da provodi  čitajući neku dobru knjigu, crtajući ili sa prijateljima.

Najbolji prijatelji u školi su joj Manja Grifatong, Đorđe Radak  i Nikola Divković, a veoma drage drugarice su joj i Ivana Sivčev i Marija Stokić. Od prijatelja, Manja je ta koja je uvek tu za  nju, zajedno gledaju filmove i utakmice i idu u šetnje.

Muzika je važan deo Aleksandrinog života. Dok je sluša, zaboravlja na sve probleme. Kada čuje poznatu melodiju, javlja se čudesan osećaj da je sve stalo i da su na svetu samo ona i ta muzika.

Zdrav život, puno smeha i druženja sa pozitivnim osobama su Aleksandri najvažniji. Na prvom mestu uvek su joj  njena porodica i prijatelji. Trenutno joj je veoma važno da upiše željenu srednju školu, kikindsku Gimnaziju i to prirodno matematički smer.

„Svrha života je život sa svrhom.“-Aleksandrin je životni moto.

MANJA GRIFATONG VIII-2

U svojoj osnovnoj školi Manja najviše voli svoju najbolju drugaricu Aleksandru, najboljeg druga Jovana i veoma dobre drugarice Mariju i Marijanu. Najlepše joj je na nastavi engleskog jezika, hemije i fizičkog vaspitanja.
Osnova svih uspeha u školi, kaže Manja, su redovno učenje i slušanje na časovima.
Iskreno se zahvaljuje svojoj učiteljici Branislavi Okuka i razrednoj, Milici Poznanović na svem razumevanju i podršci koju su joj pružile.

Pored škole, pohađa privatne časove engleskog jezika.

Slobodno vreme uglavnom provodi čitajući knjige, družeći se s prijateljima i gledajući fudbal.
Manja voli da putuje i obišla je dosta evropskih gradova. Velika želja joj je da u budućnosti poseti neke od skandinavskih zemalja.

Trenutno joj je najvažnije da uspešno završi školsku godinu i upiše željenu srednju školu, Gimnaziju „Dušan Vasiljev“. Nakon gimnazije Manja želi da studira medicinu u inostranstvu i postane forenzički patolog.

Njen životni moto je: Radi marljivo u tišini, dopusti uspehu da napravi buku.“

MILICA KOZOMORA VIII-2

Iako je kao i svi nosioci plakete Sveti Sava, tokom celog školovanja postizala odličan uspeh u svim nastavnim predmetima, Milica ipak najviše voli časove srpskog jezika, matematike i biologije.

Slobodno vreme najradije provodi gledajući televiziju, a leti voli da se šeta ili trči.
Nakon osnovne, želi da upiše Ekonomsko trgovinsku školu u Kikindi, smer komercijalista. U daljoj budućnosti planira da studira Pravni fakultet u Beogradu i postane inspektor ili sudija.

U ovom trenutku najvažnije joj je da održi postignuti školski uspeh i da upiše željenu srednju školu.

Neophodno je puno rada, upornosti, želje i truda, kaže Milica, da bi se postao dobitnik plakete Sveti Sava.

Njen životni moto je: Kad poželiš da odustaneš, seti se razloga zbog kojeg si izdržao tako dugo.

MARIJA STOKIĆ VIII-2

„Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi više od onoga što misli da može.“- to je Marijin životni moto.
Nosilac plakete Sveti Sava postala je, kako sama kaže, zahvaljujući tome što pažljivo sluša na času i redovno uči.
Predmeti koje najviše voli su matematika, fizika i istorija, a omiljene nastavnice su joj odeljenjski starešina Milica Poznanović, njena učiteljica Branislava Okuka, Dragica Sredojev i Lela Stančić.
Najdraži odeljenjski drugarice i drugovi su joj Nevena, Manja, Aleksandra, Đorđe, Dušan i Ivana.

Marija se rekreativno bavi odbojkom, a u slobodnom vremenu najradije sluša muziku, druži se sa prijateljima, čita knjige i gleda filmove.

Trenutno joj je najvažnije da dobro uradi završni ispit i upiše željenu srednju školu, a to je prirodno matematički smer kikindske gimnazije. U daljoj budućnosti Marija namerava da studira medicinu.

ANDREA TOT VIII-4

Najveća Andreina želja je da upiše Vazduhoplovnu akademiju i zato joj je u ovom trenutku najbitnije da dobro odabere srednju školu koja će joj otvoriti put ka budućim studijama i zanimanju.

Za dosadašnji sjajan uspeh u školovanju, smatra ona, presudno je bilo pametno rasporediti vreme, izabrati jednu  vannastavnu aktivnost kako bi se valjano mogla posvetiti i školi i onome što voli.

 U školi su joj najdraži časovi srpskog jezika i drugari iz razreda. 
Van škole bitan deo njenog života je odbojka koju trenira od sedme godine, kao i društvo sa treninga.
Slobodno vreme voli da provodi uz neki dobar film.

Andrein životni moto je: Ne odustaj. Izdrži kad je najteže i živećeš kao šampion.

ALEKSANDAR GECIĆ VIII-2

Aleksandar poštuje sve svoje nastavnike, a najviše ceni Danila Borovnicu, Milana Danića, Simu Okuku, oca Bobana i razrednu, Milicu Poznanović. Omiljeni školski predmeti su mu fizika, matematika i veronauka.

Van škole on trenira stoni tenis u klubu „Bus Computers“, a u slobodnom vremenu čita knjige, druži se, igra kompjuterske igrice i igra se sa svojim psom.

Sada mu je najvažnije da osvoji dovoljno bodova na završnom ispitu i da upiše željenu srednju školu. Planira da to bude kikindska Tehnička škola, smer elektrotehničar informacionih tehnologija. U daljoj budućnosti Aleksandar sebe vidi kao profesora na fakultetu.

Za visoke rezultate u školovanju najbitniji su pažnja na času, zainteresovanost i dodatno obrazovanje korišćenjem Interneta, televizije i literature, kaže Aleksandar.
Njegov životni moto je: Uzdiži sebe u znanju, a ne u slavi. 

foto: Video studio ORION

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.