Mamutfest 2015.

Ovogodišnji Mamutfest u organizaciji kikindskog Narodnog muzeja trajao je tri dana i ponudio veoma bogat program.

Za učenike VI razreda kikindskih škola ove godine je prvi put organizovano takmičenje u ukrašavanju parčeta Kikine rođendanske torte od kartona.

Učenici VII razreda naše opštine učestvovali su u tradicionalnom „Kvizu iz doba Jure”. Njihova moć zapažanja detalja u 3D filmu o Kiki bila je na proveri, kao i snalaženje u prostoru i sposobnost objašnjavanja pojmova, a odgovarali su i na pitanja o Kiki i mamutima uopšte. Naša četvoročlana ekipa (Staša Vukobrat VII2, Jana Tanović VII4, Siniša Ilić i Andrej Heldrih VII3) dobro se snašla i osvojila TREĆE mesto.


Kao i prethodnih godina, veliko interesovanje vladalo je za radionice kojih je ove godine bilo više nego inače. Tako su zainteresovani mogli da saznaju kako se određuje starost i poreklo zemlje pomoću geološkog stupa ili se upoznaju sa praistorijskim biljnim i životinjskim vrstama kroz rad u glini u radionicama hrvatskog Muzeja krapinskih neandertalaca, odgovaraju na pitanja iz biologije, paleontologije, matematike i opšte kulture u radionici beogradskog Prirodnjačkog muzeja, kreiraju ženske suknje od recikliranog materijala u radionici novosadskog Muzeja Vojvodine, skupljaju radost rešavajući zanimljive zadatke u interaktivnoj muzejskoj igri, obiđu izložbu „Porodične scene” Marka Crnobrnje ili „Rođendan u Hermanovoj jazbini” Dečjeg muzeja iz Celja i još mnogo toga.




Dragana Videnov, profesor engleskog jezika

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.