Opštinska takmičenja 2016.

MAĐARSKI JEZIK

Na Opštinskom takmičenju iz mađarskog jezika održanom u subotu, 19. marta, u OŠ „Mora Karolj” u Sajanu učenice naše škole ostvarile su sledeće rezultate:
Leona Popović V5 - PRVO mesto
          Petra Kiralj VI5 - TREĆE mesto
Timea Kovač VIII5 - PRVO mesto

GEOGRAFIJA

Na Opštinskom takmičenju iz geografije održanom u nedelju, 13. marta, u OŠ „Vuk Karadžić” učenici naše škole ostvarili su sledeće rezultate:
Diana Kovač VII5 - DRUGO mesto
Nikoleta Gabor VII5 - TREĆE mesto
Kristian Balaž VIII2 - TREĆE mesto

FIZIKA

Na Opštinskom takmičenju iz fizike održanom u nedelju, 13. marta, u OŠ „Feješ Klara” svi naši učenici ostvarili su plasman na okružno takmičenje. Rezultati naših učenika su sledeći:

Aleksandar Selimović VI2, plasman na okružno takmičenje
Tijana Karić VI2, plasman na okružno takmičenje
Jovan Ludaić VI4, plasman na okružno takmičenje
Vuk Šerbula VI1, plasman na okružno takmičenje
Teodora Bajić VI3, plasman na okružno takmičenje
Ilija Bešlin VII1 - DRUGO mesto, plasman na okružno takmičenje
Staša Vukobrat VII2 - TREĆE mesto, plasman na okružno takmičenje
Stanislava Popov VII1, plasman na okružno takmičenje
Sara Zamurović VII2, plasman na okružno takmičenje
Milanko Bilić VIII3 - DRUGO mesto, plasman na okružno takmičenje

ŠTA ZNAŠ O ZDRAVLJU

Kao i svake godine, povodom Svetskog dana zdravlja, 7. aprila, u Opštinskoj ogranizaciji Crvenog krsta održano je takmičenje pod nazivom „Šta znaš o zdravlju”. Takmičili su se učenici osnovnih i srednjih škola kikindske opštine. Baš kao i svake godine, i naša škola je uzela učešće. U ekipi su bile učenice VII razreda: Jovana Čubrilo, Milica Rajkov, Maša Stojnić i Marijana Boćan.
Takmičenje je individualno. Svi učenici su pokazali lepo znanje, a Jovani je treće mesto izmaklo tek posle superfinala, kada su prva četiri takmičara sa istim brojem bodova odgovarala na dodatna pitanja.

BIOLOGIJA

Na Opštinskom takmičenju iz biologije održanom u nedelju, 6. marta, u OŠ „Đura Jakšić” učenici naše škole ostvarili su sledeće rezultate:
Ivana Plemić V2 - PRVO mesto
Tijana Karić VI2 - PRVO mesto
Stefan Šibul VI2 - DRUGO mesto
Dejana Škorić VI2 - TREĆE mesto
Anja Vučić VIII2 - PRVO mesto

ISTORIJA

Na Opštinskom takmičenju iz istorije održanom u nedelju, 6. marta, u OŠ „Jovan Popović” učenici naše škole David Voštić iz VI2 osvojio je TREĆE mesto.

HEMIJA

Na Opštinskom takmičenju iz hemije održanom u subotu, 5. marta, u SSŠ „Miloš Crnjanski” učenici naše škole ostvarili su sledeće rezultate:
Staša Vukobrat VII2 - PRVA nagrada, plasman na okružno takmičenje
Siniša Ilić VII3 - TREĆA nagrada, plasman na okružno takmičenje
Ilija Bešlin VII1 - TREĆA nagrada, plasman na okružno takmičenje
Stanislava Popov VII1 - TREĆA nagrada, plasman na okružno takmičenje
Anja Berić VIII2 - TREĆE mesto

RECITATORSKA SMOTRA

Na Opštinskoj smotri recitatora koja je održana 3. marta u Kulturnom centru učenici naše škole ostvarili su sledeće rezultate:

Kategorija od I do IV razreda:
Marina Bešlin III1 - plasman za Zonsku smotru recitatora
Kategorija od V do VIII razreda:
Jasna Mileusnić VII1 - plasman za Zonsku smotru recitatora

MATEMATIKA

Na Opštinskom takmičenju iz matematike održanom u subotu, 26. februara, u OŠ „Žarko Zrenjanin” učenici naše škole ostvarili su sledeće rezultate:
Vukašin Jankelić IV4 - PRVO mesto
Marko Mićić IV3 - TREĆE mesto
Elena Popov V2 - PRVO mesto
Jovan Ludaić VI4 - PRVO mesto
Teodora Bajić VI3 - DRUGO mesto
Tijana Karić VI2 - TREĆE mesto
Tijana Varađanin VIII2 - TREĆE mesto

KOŠARKA

Opštinsko takmičenje u košarci održano je u fiskulturnoj sali naše škole 23. februara. Ženska ekipa naše škole osvojila je DRUGO mesto, dok je muška ekipa takmičenje završila na TREĆEM mestu.

INFORMATIKA I RAČUNARSTVO - PROGRAMIRANJE

Opštinsko takmičenje iz programiranja održano je u nedelju, 21. februara, u OŠ „Đura Jakšić”. Naši učenici su se veoma dobro snašli na testu, koji je tradicionalno težak za njihov uzrast. Rezultati naših učenika su sledeći:
Tijana Varađanin VIII2 - PRVO mesto - plasman na okružno
Kristian Balaž VIII2 - PRVO mesto - plasman na okružno
Jožef Horvat VIII5 - DRUGO mesto


STRANI JEZICI

Opštinsko takmičenje učenika VIII razreda u poznavanju stranih jezika održano je 20. februara u OŠ „Vuk Karadžić”. Naša škola imala je predstavnike na takmičenju iz engleskog i nemačkog jezika. Svi takmičari su se veoma dobro snašli na testu, a najbolji rezultat postigla je Kosana Jakonić VIII4 koja se osvojenim TREĆIM mestom plasirala na Okružno takmičenje iz engleskog jezika.

MALE OLIMPIJSKE IGRE

Opštinsko takmičenje u Malim olimpijskim igrama organizovano je 16. decembra u sali OŠ „Sveti Sava”. Učenici od prvog do trećeg razreda učestvovali su na takmičenju u poligonima spretnosti. Ekipa koja najbrže pređe poligon sa najmanje grešaka jeste pobednička. Vredno radeći, učenici naše škole postigli su fantastične rezultate i ostvarili plasman na Okružno takmičenje:

I razred: DRUGO mesto
II razred: PRVO mesto
III razred (devojčice): PRVO mesto
III razred (dečaci): PRVO mesto


STRELJAŠTVO

Devojčice i dečaci naše škole su na Opštinskom školskom takmičenju u streljaštvu osvojili ekipno PRVO mesto. Ekipu devojčica su činile: Anastasija Bugarski, Teodora Trukić i Milica Vesin, dok su u ekipi dečaka bili: Vuk Šerbula, Dimitrije Stefanović i Mihajlo Bugarski. Takmičenje je održano 11. decembra 2015. godine u prostorijama Streljačke družine „Kikinda”.

ODBOJKA

U hali kikindskog Sportskog centra „Jezero” održano je 4. novembra Opštinsko školsko takmičenje u odbojci. Veliki broj ekipa dečaka i devojčica nadmetao se u ovom sportu. Našu školu predstavljali su naši najbolji učenici u ovom sportu.

Ekipa dečaka zauzela je ČETVRTO MESTO.

Velika želja i kvalitetna igra naših devojčica, u veoma jakoj konkurenciji, nije ostala bez rezultata. Naše devojčice zauzele su DRUGO MESTO.


FUDBAL

Dana 20. i 21. oktobra održano je takmičenje u malom fudbalu. Muška i ženska ekipa naše škole zauzele su TREĆE mesto.

STONI TENIS

Na Opštinskom takmičenju u stonom tenisu, održanom 30. septembra, učestvovale su učenice naše škole i zauzele ekipno PRVO mesto.

Ivana Mršić VIII4, Tijana Varađanin VIII2 i Ivana Janković VI4 svojim dobrim rezultatom ostvarile su plasman na okružni nivo takmičenja.

U pojedinačnoj konkurenciji PRVO mesto zauzela je Ivana Mršić.

Takmičenje za učenike održano je u Specijalnoj osnovnoj školi „6. oktobar” u petak, 2. oktobra. Naši učenici zauzeli su u ekipnoj konkurenciji DRUGO mesto. Ekipu škole činili su: Žarko Marić VII2, David Feher VII2, Jovan Ludaić VI4 i Vladan Vujčić VI4.

Čestitamo svim učesnicima na ostvarenim rezultatima i želimo uspešan nastavak takmičenja.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.