Noć istraživača 2016.

U petak, 30. septembra, u organizaciji CSU Kikinda održana je manifestacija „Noć istraživača”. Učenici su imali priliku da se igraju sa matematičkim logičkim igrama, da programiraju Lego robota, da uz pomoć mikroskopa istražuju mikroorganizme i da teleskopom istražuju nebo. Radionice je posetilo više od 300 učenika, a vodili su ih nastavnici kikindskih škola.

Na radionici nastavnika Miroslava Grujića učenici su zavirili u mikrosvet. Pomoću elektronskog mikroskopa analizirali su predmete i voća koji su nam svakodnevno na dohvat ruke. Najinteresantniji deo je bio kada su pogađali šta se nalazi na slikama, a i nastavnici koji su doveli učenike su aktivno učestvovali i lepo se zabavili. Na ovaj način je prikazano da nauka nije bauk nego može biti izuzetno zabavna.

Radionicu programiranja Lego robota održali su nastavnici: Zagorka Pastor, Goran Gojkov i Arpad Pastor. Posetioci su bili učenici iz svih osnovnih škola iz Kikinde. Na sedam radnih mesta po 2 učenika je u više ciklusa moglo programirati Lego robota. Polaznici radionice upoznali su se sa funkcionisanjem robota, njegovim upravljanjem i na konkretnim primerima programirali robota i menjali njegove parametre.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.