Svečana akademija 2019.

Priredba povodom Dana škole OŠ „Sveti Sava” u Kikindi odigrala se 25. januara u amfiteatru Pedagoške škole u devetnaest časova.
Svečani dan je otvorio hor naše škole koji je brojao trideset učenika. Otpevali su „Himnu Svetog Save” i crnogorsku narodnu pesmu „Sve tičice zapjevale”. Učesnici hora su pokazali izuzetan dar i talenat.
Nakon horskih kompozicija, usledio je dramski prikaz bajke Gordane Vlajić „Sveti Sava i Golubica”. Predstavu su pripremili članovi dramske sekcije naše škole. Naši mali glumci su krenuli sa pripremama oktobra 2018. godine. Učenici su vredno radili i sa velikom ljubavlju i odgovornošću upijali svaki dobronameran savet. Na premijeri predstave se pokazalo da timski rad doprinosi uspehu, a plod truda i uzajamne saradnje je konačno sazreo tog dana na sceni.

Najsvečaniji deo Akademije bila je dodela Svetosavskih plaketa i predstavljanje najuspešnijih učenika osmog razreda. Plaketa „Sveti Sava” je priznanje koje se dodeljuje najboljim učenicama naše škole za izuzetne rezultate u učenju i oni su potencijalni dobitnici Vukove diplome na kraju školovanja kod nas. Dobitnici Plakete „Sveti Sava” su svojim radom i ponašanjem, kako na časovima tako i u vannastavnim aktivnostima, dokazali da su najbolji u našoj školi. U prepunom amfiteatru publika je velikim aplauzom pozdravila ovogodišnje dobitnike. Ovogodišnji dobitnici Plakete su sledeći učenici:
    Luka Karanović,
    Ivana Plemić,
    Marija Marčeta,
    Petar Bajić,
    Elena Popov,
    Milana Ćoškov,
    Milica Buter.
Sam finiš priredbe je ukrasio raskošan, operski glas Vladimira Jakšića, bivšeg učenika OŠ „Sveti Sava”, koji je otpevao dve kompozicije uz pratnju na klaviru i time doprineo da Svetosavska Akademija bude još spektakularnija.

Nataša Mehić, nastavnica srpskog jezika

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.