Nosioci Plakete Sveti Sava o sebi


MARINA BEŠLIN VIII1 

Marinine najlepše uspomene na osnovnu školu vezane su za školske drugare, nezaboravne ekskurzije i časove koje su proveli zajedno. Svojoj učiteljici Gizeli Grabić zahvalna je što ju je strpljivo učila umetnosti recitovanja i razvila u njoj takmičarski duh. Njena razredna Lela Vojvodić i nastavnice Aleksandra Stančul, Emilija Pećanac, Svetlana Mirčić Vukobrat, Milijana Ardeljan Boškov i Marija Popović pružile su joj značajnu podršku u radu i smatra ih zaslužnim za postignuti uspeh u svom školovanju.
U školi je Marina godinama bila istaknuta i nagrađivana recitatorka. Takođe, pored redovnih, pohađa i dodatne časove nemačkog jezika. Van škole, već pet godina se bavi atletikom.
Slobodno vreme voli da provodi u društvu najboljih prijatelja.  Rado gleda filmove i serije, uživa da pleše i da se igra i mazi sa svojim mnogobrojnim kučićima.
Želja joj je da posle osnovne škole upiše prirodno- matematički smer kikindske Gimnazije „Dušan Vasiljev“, nakon čega planira da završi fakultet.
U ovom trenutku najvažniji su joj njena porodica, sport i dobra priprema za završni ispit, kako bi upisala željenu školu.
Marini je stariji brat najveći uzor i inspiracija. Ugledajući se na njegov rad, trud i upornost, nastoji da bude jednako dobra i uspešna, ali i svoja. Zato je njen životni moto: „Nemoj ići stazom kojom je neko pre već išao. Prođi tamo gde nema staze... i ostavi trag.“
    

ATILA KIŠ VIII1

Atilin životni moto je: „Izađi srećan iz kuće i svakog dana izmami nekom osmeh na licu. Jer, u životu je sve mnogo lakše uz osmeh i radost.“ I zaista, naš nasmejani Atila sledi svoj moto.
Trenutno mu je bitno  da najbolje što može završi osnovnu školu i položi završni ispit, a najvažnije od svega mu je da ima podršku od svojih najbližih u svemu što sledi posle osnovne škole.
Šta će to konkretno biti, još ne može reći. Zanimaju ga geografija, istorija i muzika, a zna da može upisati samo jednu srednju školu. To će biti ili srednja muzička škola ili Gimnazija. Studiraće sigurno, ali za sada nije odlučio šta, jer ne voli da planira mnogo unapred.
Pored redovne, Atila je završio i Osnovnu muzičku školu, i to sa mnogo uspeha i lepih uspomena. Muzička škola, kaže, promenila mu je način razmišljanja ne samo o muzici, već i o životu. Član je Vatrogasnog duvačkog orkestra sa kojim je proputovao mnoge gradove i mesta u Srbiji i šire.
Slobodno vreme uglavnom provodi sa drugarima.Idu u duge šetnje, šale se i smeju, igraju video- igrice. Dosta vremena provodi sa svojom porodicom, naročito sa bratom i sestrom, a pošto voli životinje, zabavlja se i sa kućnim ljubimcima. Voli da gleda filmove.
Osnovnu školu pamtiće najviše po drugarima, zajedničkim nestašlucima, prepirkama i mirenjima. Nikad neće zaboraviti svoje divne nastavnike koji đake nisu samo podučavali, već se s njima i šalili, pričali o životnim stvarima i bili pravi prijatelji. Učiteljica Gizela Grabić, uvek spremna da pomogne đacima, ulepšala im je detinjstvo, a što se tiče nastavnice Lele Vojvodić, kaže Atila, bolje razredne nikad neće biti.
    
MIJA PEJČIĆ VIII1

„Ništa nije nemoguće za onoga ko ima volju da pokuša.“- Mijin je životni moto.
A da se samostalno bori, pokušava i ostvaruje svoje ciljeve, naučila je kroz devet godina bavljenja tenisom. Ovaj sport joj mnogo znači, kroz njega se opušta, raste i razvija. Od vanškolskih aktivnosti, još pohađa privatne časove engleskog i nemačkog jezika.
U slobodnom vremenu uživa u čitanju knjiga, slušanju muzike, gledanju filmova i serija, kao i u druženju sa svojim prijateljima.
Osnovnu školu rado će pamtiti po dobrom pristupu svoje učiteljice Gizele Grabić prema deci i po svojoj razrednoj, Leli Vojvodić koja uvek bodri decu i ima pozitivne stavove, što đacima mnogo znači. Doživljaji sa ekskurzija i  dobri prijatelji koji su uvek tu za nju, deo su najlepših Mijinih školskih uspomena.
Posle ove škole, verovatno će upisati Gimnaziju, mada još nije zasigurno odlučila, a nakon toga slede studije.
Miji je u životu najvažnije da ona i njena porodica budu srećni i zdravi, da idu napred i ostvaruju svoje ciljeve. Da  brat, sestra i ona budu dobri đaci i da izrastu u dobre i poštene ljude.

PAVLE GOJKOVIĆ VIII2

Pavle po završetku osnovne, planira da upiše Tehničku školu u Kikindi, i to profil elektrotehničar informacionih tehnologija, a nakon toga da završi Fakultet tehničkih nauka.
Našu školu pamtiće po stečenim prijateljstvima i nezaboravnim ekskurzijama. Od srca se zahvaljuje svojoj sjajnoj učiteljicu Nevenki Čikić i razrednoj Mariji Dimitrić, kao i svim nastavnicima.
U ovom trenutku Pavlu su u životu najvažniji drugarstvo, škola i sport.
U skladu sa ovim su i njegove aktivnosti. Pored redovnih školskih obaveza, on trenira košarku u klubu „Velika Kikinda“, a  slobodno vreme provodi družeći se, igrajući košarku i video- igrice.
Izreka Napoleona Hila „Početna tačka svakog uspeha je želja.“- Pavlov je životni moto.

MIHAILO RATKO VIII2

Mihailu je trenutno  najvažnije u životu da upiše željenu srednju školu. Biće to Gimnazija „Dušan Vasiljev“.  Posle toga planira da završi i fakultet i da se bavi nekim zanimljivim poslom.
Iz  osnovne škole poneće lepe uspomene na svoje drugare i nastavnike, kao i na neke posebne trenutke.
Pored redovnih školskih obaveza, Mihailo trenira plivanje i ide na takmičenja.
Njegov životni moto je: „Život nam vraća samo ono što mi drugima dajemo.“

OGNJEN UGREŠIĆ VIII2

„Kada imaš cilj u životu, nikad ne odustaj od njega.“- ovo je Ognjenova misao- vodilja.
On je veoma uspešan fudbaler. Ovim sportom bavi se od pete godine života. Trenutno trenira u Beogradu za Fudbalski klub „Partizan“, gde 4- 5 puta nedeljno odlazi na treninge.
Zato posle osnovne škole planira  da se preseli u Beograd, da tamo upiše srednju školu i uspešno nastavi sa fudbalskom karijerom. To mu je trenutno najvažnije u životu, kao i sopstveno i zdravlje njegove porodice.
Kada ima slobodnog vremena najčešće ga provodi sa prijateljima – idu u vožnje biciklima, igraju košarku, fudbal i kompjuterske igrice. Takođe voli da ide sa tatom na pecanje.
Stečena prijateljstva, lepe ekskurzije, školske avanture i letnji kampovi su ono po čemu će Ognjen najviše pamtiti našu školu. I naravno, po prosvetnim radnicima koji su doprineli njegovom odrastanju i razvoju. Učiteljica Nevenka Čikić učila ih je da ne prave razliku među ljudima i da uvek pomažu drugima. Razredna, Marija Dimitrić bila im je kao druga mama, uvek tu da pomogne svojim đacima. Nastavnica Svetlana Mirčić Vukobrat pružila mu je veliku podršku što se tiče sporta, ali i svega ostalog. Bivši direktor, Vitomir Radak imao je puno razumevanje za Ognjenove sportske obaveze i odsustvovanja iz škole. Ognjen im se iskreno zahvaljuje, kao i nastavnici Ziti Herceg i svima drugim nastavnicima za lepo provedene četiri godine školovanja.

NEVENA VULOVIĆ VIII3

Nevena u našoj školi najviše voli časove geografije i matematike. Podrška dobrih drugara, nastavnici koji su je mnogo toga naučili i najbolja razredna, Marija Zivlak, koja je svojim đacima uvek pomagala da prebrode probleme – to je ono što će činiti Nevenine najdraže uspomene na osnovnu školu.
Pored ove redovne, ona je već završila Osnovnu muzičku školu „Slobodan Malbaški“- odsek klavir. Takođe, još od trećeg razreda trenira odbojku u klubu „KI 0230“, gde igra na poziciji tehničara.  
Slobodno vreme voli da provodi sa porodicom i prijateljima, da sluša muziku i gleda filmove.
Neveni su u životu trenutno najvažniji porodica, prijatelji i sport, kao i da što bolje uradi završni ispit, kako bi uspela da upiše srednju školu koju odabere. Planira da i ubuduće nastavi aktivno bavljenje odbojkom.
Njen životni moto je: „Uvek imaj veru u sebe. Ako ti veruješ u sebe – verovaće i drugi.“

EMILIJA RELJIN VIII3

„Delanje je ključ svakog uspeha“. – Emilijina je misao-vodilja.
U ovom životnom trenutku, njoj  je najvažnije zdravlje  njene porodice, kao i da upiše srednju školu u skladu sa svojim interesovanjima. Još nije definitivno odlučila koja će to škola biti, ali jezici su ono što Emiliju najviše zanima.
U školi, pored redovnih časova, pohađa dodatnu nastavu iz predmeta iz kojih će ići na takmičenja.
U slobodnom vremenu druži se s prijateljima, sluša muziku, čita knjige, gleda filmove i serije, a naročito voli da crta i da se šeta, jer je to smiruje.
Za Emiliju su protekle četiri godine školovanja bile predivno iskustvo. Nastavnica Dragica Sredojev učinila je da joj istorija postane najdraži predmet. Nastavnica Marija Dimitrić je temeljno i sa strpljenjem naučila đake biologiji. Razredna, Marija Zivlak uvek je bila tu za svoje odeljenje i na najbolji mogući način provela đake kroz školovanje. Emilija je zahvalna za sve što je doživela sa drugarima iz razreda i za sve znanje i podršku koju je dobila od nastavnika.

SOFIJA RELJIN VIII3

Sofiji će osnovna škola ostati u lepom sećanju po druženju, smešnim i zabavnim zajedničkim trenucima, po dobrim prijateljima i dobrim nastavnicima. Posebno će pamtiti časove biologije, informatike, geografije i engleskog jezika.
Osim redovne nastave, u školi je Sofija aktivna u sekcijama iz nemačkog i srpskog jezika, u matematičkoj i informatičkoj sekciji. Vrlo često crta, jer je to ispunjava.
U slobodnom vremenu voli da izlazi sa prijateljima, da gleda serije ili prati košarku i fudbal.
Sofija planira da, posle osnovne upiše neki srednješkolski smer vezan za informatiku, a kasnije i da nastavi informatičke studije, jer je to ono što doživljava kao svoj profesionalni poziv.
Trenutno joj je najvažnije njeno i zdravlje njene porodice.
Sofijin životni moto je: „Obrazovanje je zlatni ključ slobode.“

ANDREJ VARGA VIII4

„Život čine male stvari i veliki koferi.“- ovo je Andrejev duhoviti životni moto.
Osnovnu školu on će pamtiti po svojim drugarima, po nastavnicima koji su nastojali da učenicima prenesu svoja znanja, kao i po brojnim takmičenjima i uspesima koje je postizao.
Andrej je već sa odličnim uspehom završio jednu osnovnu školu – muzičku, na  odseku  klavir. Četiri godine je trenirao plivanje, a već osam godina uspešno se bavi tenisom. Više puta bio je učesnik Otvorenih prvenstava  Beograda i Novog Sada.
Trenutno mu je u životu najvažnije njegovo sopstveno i zdravlje njegove porodice.
Slobodno vreme voli da provodi igrajući igrice na  playstation-u i gledajući filmove.
Posle osnovne škole, Andrej planira da upiše prirodno- matematički smer Gimnazije „Dušan Vasiljev“, a potom i Fakultet tehničkih nauka. Želja mu je da postane naučnik i da promeni svet na bolje. Verujemo da će u tome i uspeti, jer  druga njegova misao-vodilja kaže: „Sve zavisi od mene!“

MARKO STUPAR VIII4

Marko se u životu rukovodi sledećom mudrošću: „Svakog jutra ustanem i svake večeri legnem, a vreme između toga gledam da provedem što kvalitetnije.“
Trenutno mu je najbitnije zdravlje i da upiše željenu srednju školu. To će biti Tehnička škola u Kikindi, smer elektrotehničar informacionih tehnologija, a nakon toga Elektrotehnički fakultet.
Pored redovne nastave, u školi je aktivan u informatičkoj i geografskoj sekciji, jer su to oblasti koje ga najviše zanimaju.  Van škole, već dve godine intenzivno se bavi košarkom u klubu „Velika Kikinda“.
U slobodnom vremenu se druži, igra košarku, čita i bavi se računarom.
Osnovnu  školu  pamtiće  po dobrim drugarima i izuzetnim nastavnicima. Posebno drage uspomene poneće na svoju razrednu, Zitu Herceg i učiteljicu, Miroslavu Sivčev. 

No comments: