Sport

Naši učenici koji se van škole bave sportom, upsešno su započeli ovu školsku godinu na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, pa im želimo da samo tako nastave.

DŽUDO

Na Vojvođanskom džudo prvenstvu za mlađe dečake i devojčice, održanom 25. septembra u Stepanovićevu, Sara Banjac iz VII3 osvojila je ZLATNU medalju i tako postala prvakinja Vojvodine u ovom sportu.
Plasman na Prvenstvo Srbije tada su osvojili i Katarina Isakov iz VI1, Anja Mortvanski i Nemanja Petrov iz VI2.

Na Međunarodnom turniru, održanom polovinom oktobra u Beočinu, Anja Mortvanski je osvojila zlatnu medalju u kategoriji 36 kilograma, a Sara Banjac srebro u kategoriji do 44 kilograma.

Na Međunarodnom turniru, održanom krajem oktobra u Nikšiću, Anja Mortvanski i Katarina Isakov su osvojile srebrne medalje u svojim kategorijama.

PLIVANJE

Na Jesenjem kupu Subotice, održanom 28. septembra, Jovana Savić iz III2 je osvojila srebrnu medalju na  100 metara mešovito.

Na Međunarodnom mitingu Plivačke nade, održanom početkom oktobra u Kikindi, Aleksa Kockar iz VIII1 je osvojio pehar u trci na 100 metara leđno

Na Međunarodnom plivačkom mitingu Zmaj 2022, održanom 9. oktobra u Novom Sadu, Aleksa Kockar je osvojio zlato na 50 metara leđno i srebro na 100 metara leđno i 50 metara delfin.

Na Prvenstvu Vojvodine, održanom 22-23. oktobra u Novom Sadu, Aleksa Kockar je osvojio zlato na 200 metara leđno i bronzu na 200 metara mešovito, dok je Minja Babić iz VI3 osvojila zlato na 100 metara leđno.

Na Bega Kupu, održanom 22-23. oktobra u Temišvaru, Ognjen Terek iz III1 osvojio je zlatnu medalju na 50 metara delfin, srebrnu na 50 metara kraul i bronzanu na 50 metara leđno, dok je Jovana Savić iz III2 osvojila zlato na 50 metara kraul i 50 metara delfin, srebro na 50 metara leđno i bronzu na 50 metara prsno.

Na Gran pri kupu - skins, održanom od 4. do 6. novembra u Zrenjaninu, Aleksa Kockar je osvojio zlatnu medalju na 50 metara kraul.

Na Međunarodnom plivačkom mitingu Bečejska zvezda, ordžanom 12. novembra, Minja Babić je osvojila zlatne medalje na 200 metara kraul, 100 metara leđno i 100 metara mešovito.

Na državnom kadetskom prvenstvu održanom početkom decembra u Novom Sadu, Aleksa Kockar je osvojio zlato na 100 metara leđno, srebro na 200 metara leđno i bronzu na 200 metara delfin. Kao član štafete 4x50 mešovito, postavio je novi kadetski rekord Srbije.

Sa novosadskog mitinga Deda Mraz, Mihajlo Tomić se vratio sa srebrnom medaljom u trci na 50 metara kraul.

STRELJAŠTVO

Na vojvođanskom takmičenju za kadete i mlađe juniore, održanom krajem novembra u Zrenjaninu, Aleksandar Derbakov iz VIII1 je osvojio bronzanu medalju.

Na Kupu Kikinde održanom 21. decembra, Anđela Mijandžić iz III1 osvojila je bronzanu medalju u svojoj kategoriji.

ŠAH 

Na dečijem šahovskom turniru održanom 12. decembra u Ostojićevu, Ana Vojvodić iz VII2 je osvojila bronzanu medalju, dok je Tea Grujić iz V1 bila peta.


 

No comments: