Beograd 2023.

 U subotu, 13. maja, rano ujutro, učenici petog razreda su sa svojim starešinama krenuli put Beograda na ekskurziju sa nadom da će ih vreme poslužiti i da će se lepo provesti. I obe želje su ispunjene. U moru kišnih dana, juče je bio divan, sunčan dan. A i provod je bio lep. Puno toga je planirano, a i ostvareno. 

Put nas je prvo odveo do Avale. “Popeli” smo se na toranj i uživali u panorami Beograda, a onda smo se prošetali i do Groba neznanog junaka.


Obišli smo i Hram Svetog Save i tamo se divili nestvarnom delu ljudskih ruku koje su složile milione komadića pločica i tako stvorile divne freske.

U ranim popodnevnim časovima nas je čekao brod na Savi i jedno lepo krstarenje.

Obišli smo i Kalemegdan sa svim njegovim lepotama. Divili smo se Pobedniku, i ozbiljno analizirali ušće Save u Dunav. U Vojnom muzeju smo “prošli” kroz istoriju našeg naroda.

Šetnja najlepšom ulicom u Beogradu, Knez Mihailovom, bila je pravi izazov jer je lepo vreme izmamilo mnogobrojne šetače i turiste. Niko se nije ni izgubio niti je zalutao i uspešno smo stigli do pislednje tačke naše ekskurzije, do Meka.

Druženje je nastavljeno u autobusu, a kući smo stigli puni lepih utisaka. Svi učenici i nastavnici zaslužuju sve pohvale, a zahvaljujemo se i našoj vodičkinji Vanji koja je bila puna strpljenja i lepih priča.

No comments: