Republička takmičenja 2022/23.

STRELJAŠTVO

Na Republičkom takmičenju u streljaštvu održanom 23. novembra u Smederevu, naš učenik VIII1 Aleksandar Derbakov predstavljao je Severnobanatski okrug u pojedinačnoj konkurenciji učenika osnovnih škola. Plasman među troje najboljih je izostao, ali je i samo učešće na Republičkom takmičenju veliki uspeh. 







PLIVANJE

Na Republičkom takmičenju u plivanju održanom 21. februara u Nišu, Goran Ćirić iz VI2 zauzeo je TREĆE mesto u stilu kraul i osvojio bronzanu medalju. Čestitamo Goranu i  ostalim učesnicima Republičkog takmičenja koji su ostvarili sledeće plasmane:
Aleksa Kockar VIII1, 4. mesto
Petar Savić VII2, 4. mesto
Aleksa Tomić VI3, 4. mesto
Lejla Beloš IV1, 4. mesto
Ognjen Terek III1, 5. mesto
Minja Babić VI3, 6. mesto
Teja Babić III3, greška pri finišu trke.
U veoma jakoj konkurenciji, pređenom putu i satima čekanja na start pojedinih trka, jedno veliko BRAVO za sve ostvarene plamane. Čestitamo!

PROGRAMIRANJE

Stefan Varga, učenik VIII3 naše škole, ostvario je izvanredan rezultat na Državnom takmičenju iz programiranja koje se održalo u Računarskoj gimnaziji u Beogradu. Osvojio je PRVU nagradu  i prolaz na SIO (Srpska informatička olimpijada – najviši nivo takmičenja iz programiranja u Srbiji). Učestvovalo je 72 učenika osmog razreda, a Stefan se jedini takmičio iz Severnobanatskog okruga. Stefanu čestitamo na sjajnim rezultatima i želimo sreću na daljim nivoima takmičenja. Srpska informatička olimpijada se održava 29. aprila.

 

FIZIKA

Na 44. državnom takmičenju iz fizike, dosad najmasovnijem, održanom 22. i 23. aprila u OŠ „Kralj Aleksandar I" u Požarevcu, učenik VIII3 odeljenja, Stefan Varga, ostvario je fantastičan rezultat. Osvojio je drugu nagradu i pozvan je na naredni nivo takmičenja - Srpsku fizičku olimpijadu koja će se održati u maju mesecu, u Beogradu.
Čestitamo Stefanu na izuzetnom rezultatu i želimo mu sreću i uspeh na olimpijadi!


SIO

Na Srpskoj informatičkoj olimpijadi (SIO – najviši nivo takmičenja iz programiranja u Srbiji), naš učenik VIII3, Stefan Varga, osvojio je TREĆU nagradu. Čestitamo Stefanu na izuzetnom uspehu!

HEMIJA

Republičko takmičenje iz hemije održano je 6-7. maja u Nišu. Učenica 7. razreda naše škole, Jovana Karić, pokazala je izuzetno znanje na testu i eksperimentalnoj vežbi i osvojila PRVU NAGRADU.
Predivan je osećaj i veliki ponos, na svečanoj dodeli nagrada čuti ime našeg đaka, nastavnika, škole i grada u prepunom amfiteatru fakulteta.
Čestitamo Jovani i nastavnici Leli Vojvodić. 



GEOGRAFSKA OLIMPIJADA

Na 9. Nacionalnoj geografskoj olimpijadi prvi put su učestvovali osnovci iz Kikinde. Dvojica njih, naši osmaci Matija Gligorin i Petar Injac, predstavljali su našu školu i naš na grad na Republičkom nivou takmičenja održanom 5-7. maja u Blaževu kod Brusa. Svojim znanjem i geografskim umećem osvojili su, i u Kikindu donose, bronzanu medalju i treću nagradu. Čestitamo našim učenicima i njihovom mentoru, nastavniku geografije Miroslavu Grujiću.



MATEMATIKA

Na 56. Državnom takmičenju iz matematike koje je održano 13. maja 2023. godine na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini, učenik VIII razreda Stefan Varga bio je nadomak 3. nagrade koja mu je izmakla za 1 poen pa je ovom prilikom osvojio POHVALU. Čestitamo Stefanu na postignutim rezultatima i izdvojenom trudu!




TAKMIČENJE TALENATA

Na 65. Državnom takmičenju talenata osnovaca održanom u subotu, 27. maja, u Zemunu, petoro naših učenika osvojilo je 6 nagrada:
Jovana Karić – fizika, TREĆE mesto, 85,8 poena i PRVA nagrada za najbolji naučno-istraživački rad iz fizike u državi u kategoriji sedmih razreda – 60/60 poena – “Razlike u jačini gravitacionih polja planeta i njihov uticaj na okruženje”;
Lara Avramov – fizika, PRVA nagrada za najbolji naučno-istraživački rad iz fizike u državi u kategoriji sedmih razreda – 60/60 poena – „Uticaj slušalica na sluh kod osoba različitih starosnih dobi";
Ana Vojvodić – matematika, DRUGA nagrada za najbolji naučno-istraživački rad iz matematike u kategoriji sedmih razreda – 59/60 poena – „Primena vedske matematike u množenje i kvadriranju brojeva";
Helena Grujić – fizika, PRVA nagrada za najbolji naučno-istraživački rad iz fizike u državi u kategoriji osmih razreda – 60/60 poena – „Rendgensko zračenja i radiološki pasoši";
Rastko Popović – fizika, DRUGA nagrada za najbolji naučno-istraživački rad iz fizike u kategoriji osmih razreda – 59/60 poena – „Nuklearni akcidenti širom sveta i odgovor Srbije na njih".
Mentor učenicima bila je nastavnica Marija Popović.
Čestitamo!

No comments: