Nosioci Plakete Sveti Sava o sebi

 
ALEKSANDRA BAJIĆ VIII1   

Aleksandra će pamtiti svoju osnovnu školu po fantastičnom društvu, koje je bilo uvek tu za nju, i po odličnim nastavnicima koji su se trudili da dosadno i zamorno učenje učine malo interesantnijim.
Osim časova redovne nastave, u školi je aktivna u istorijsko- kreativnoj sekciji, a van škole bavi se crtanjem i pohađa strip- readionicu „Epika“.
Slobodno vreme Aleksandra provodi slušajući muziku, pišući, crtajući, a voli da gleda i filmove i serije.
Posle osnovne škole upisaće profil elektrotehničar informacionih tehnologija u Tehničkoj školi, a nakon toga ide na studije.
U ovom trenutku u životu joj je najvažnije da je srećna i da ne dopušta da negativnost dopre do nje.
Misao Ajn Randa: „Kreativan čovek motivisan je željom da postigne, a ne željom da pobedi druge.“ Aleksandrin je životni moto.

   
RATKA SOKOLA VIII1

Ratka se u životu rukovodi mišlju: „ Svi vaši snovi mogu postati stvarnost – ukoliko imate hrabrosti da ih sledite.“
U njenom životu sada su najvažniji porodica, prijatelji i sport!      Naravno, bitno joj je da dobro uradi završni ispit i upiše željenu srednju školu. To će biti prirodno- matematički smer gimnazije ili sportska gimnazija, a potom planira da završi i fakultet.
Slobodnog vremena nema baš mnogo, a provodi ga u druženju sa najboljim prijateljima, slušanju muzike, igri sa mlađom braćom, razgovoru sa sestrom i, pošto obožava životinje, vodi brigu o svom psu.
Ratka živi za sport! To je odbojka, kojom se bavi već šest godina. Trenira u Odbojkaškom klubu „KI 0230“. Igra na poziciji libera i primača servisa. Pored redovne, u našoj školi pohađa i dodatnu nastavu iz matematike.
Osnovna škola ostaće joj u lepoj uspomeni, pre svega zbog drugara koji su joj svojim šalama i podrškom ulepšali svaki dan školovanja. Iskreno se zahvaljuje učiteljici Radmili Čudanov i razrednoj starešini, Dragici Sredojev, na beskrajnom strpljenju kojim su ovu generaciju izvele na pravi put.

   
NAĐA BLAŽIĆ VIII2

Nađu najviše interesuju prirodne nauke. Zato će, posle osnovne škole, završiti prirodno- matematički smer Gimnazije, a onda i studije iz neke prirodno- naučne oblasti.
Dobro društvo, zanimljive ekskurzije, najbolji razredni starešina i nastavnici koji su se trudili i uspeli da joj prenesu znanje- to je ono po čemu će pamtiti svoju osnovnu školu.
U njoj,  pored obavezne, pohađa i dodatnu nastavu iz srpskog jezika i hemije. Na privatnim časovima usavršava znanje egleskog i nemačkog jezika. Već tri godine trenira odbojku u klubu „KI 0230“ i mnogo voli ovaj sport.
Slobodno vreme voli da provodi sa društvom, da gleda filmove, sluša muziku i da, sa mamom i sestrom, pravi kolače.
Trenutno joj je najvažnije u životu da su ona i njena porodica srećni i zdravi, i da upiše željenu srednju školu.
Nađine misli vodilje su: „Život voli samo onoga koji ga zaista živi.“ i „Nije bitna dužina života, već njegova dubina.“


MANJA GALIĆ VIII2

„Ponosna sam što sam đak ove škole, što sam imala priliku da učim od najboljih i da upoznam divne prijatelje za ceo život. Zahvaljujem se svom razrednom starešini, Miroslavu Grujiću koji mi je pokazao pravi put ka istrajnosti i naučio me pravim životnim vrenostima.“- kaže Manja o svojoj osnovnoj školi.
Pored toga što je uzoran đak na redovnim časovima, Manja pohađa i dodatnu nastavu iz srpskog jezika, a van škole ide na privatne časove engleskog jezika. Već sedam godina je odbojkašica. Trenira takođe u klubu „KI 0230“.
U svom ograničenom slobodnom vremenu, voli da sluša muziku, gleda filmove i da se druži s prijateljima.
 „Prvi čovekov zadatak je da najpre upozna samog sebe.“- ovo je Manjin životni moto.
U skladu sa njim, sada joj je u životu najvažnije da ne izneveri sebe i svoju porodicu, da ostvari svoje snove, a pri tome ostane ono što ona zaista jeste.
U bliskoj budućnosti planira da upiše profil farmaceutski tehničar u Srednjoj stručnoj školi „Miloš Crnjanski“, a potom će studirati kozmetičku farmaciju.


DRAGO KECMAN VIII2

U ovom trenutku, Dragu je najvažnije u životu da upiše željenu srednju školu.
To će biti neki od medicinskih obrazovnih profila, u Zrenjaninu ili Subotici,  jer planira da studira medicinu.  Najviše od svega bi voleo da izgradi karijeru profesionalnog fudbalera.
Slobodno vreme najradije provodi sa drugarima: idu zajedno u bioskop ili igraju igrice.
U osnovnoj školi najdraži predmeti su mu geografija, matematika i fizičko vaspitanje. Škola mu ostaje u lepoj uspomeni jer je u njoj stekao prijateljstva za ceo život, doživeo nezaboravne ekskurzije, škole u prirodi i takmičenja.
Osim redovne nastave, Drago je u školi vrlo aktivan u svom omiljenom sportu – fudbalu. Trenira ga već devet godina ( prvo u „Mladim vukovima“, a poslednje dve godine u OFK „Kikinda“),  veoma ga voli i dobar  je fudbaler!
„Ne sanjaj život, već živi svoj san!“- Dragov je životni moto.



ANJA RISTIĆ VIII2   

Anja će osnovnu školu pamtiti po svojim  nastavnicima koji su je naučili i nešto više od osnovnog gradiva. Posebno je zahvalna nastavnici Mariji Dimitrić, nastavniku Danilu Borovnici i svom razrednom starešini, Miroslavu Grujiću na dobroti i strpljivom stručnom vođenju njenog školovanja. Dobro društvo i  nezaboravni doživljaji sa ekskurzija je ono čega će se uvek rado sećati.
Trenutno su joj u životu najvažniji zdravlje i uspeh u sportu.
Njen sport je plivanje, kojim se bavi već  šest  godina, sa značajnim uspehom! Znanje engleskog i nemačkog jezika usavršava na privatnim časovima.
Anja slobodno vreme provodi sa najboljim drugaricama i sa svojom porodicom, voli da sluša muziku i gleda filmove i serije.
Školovanje će nastaviti u Gimnaziji „Dušan Vasiljev“ na prirodno- matematičkom smeru, nakon čega slede studije.
Anjin životni moto je: „Naš najveći uspeh nije nikad ne pasti, nego ustati svaki put kada padnemo!“


LUKA MIĆIĆ VIII3

Luka je ovako isplanirao svoj profesionalni razvoj: da upiše i završi Tehničku školu, da upiše i završi fakultet – i da postane programer. Pri tome, njegov životni moto je „Pitanje nije ko će da mi dozvoli, nego ko će da me zaustavi!“
Ovaj vrlo aktivan dečak, u školi, pored redovne nastave, ide na sekcije iz engleskog jezika, rukometa i košarke; više puta je na  međuškolskim kvizovima, kao član školske ekipe dostojno predstavljao školu. Trenira rukomet i džudo. U džudou  je osvojio veliki broj medalja. Pored svega ovoga, Luka je završio šestogodišnju Osnovnu muzičku školu, takođe sa skroz odličnim uspehom.
U slobodnom vremenu gleda fudbal- Premijer ligu- i košarku – NBA i jadransku ligu. Sa svojim tatom prati NFL, a omiljeni klubovi su mu Čelzi i Partizan. Voli da igra igrice.
Naša škola ostaće mu u dragoj uspomeni po dobrim drugovima koji su mu učinili lepšim vreme provedeno na časovima i van njih i na zajedničkim ekskurzijama. Rado će se sećati zanimljivih časova, kvizova i takmičenja na kojima je bio sa svojim nastavnicima Draganom Videnov, Miroslavom Grujićem, Stevanom Terzinim, Svetlanom Mirčić Vukobrat i Aleksandrom Kockarem.
Trenutno mu je u životu važno više stvari: da živi i dalje okružen svojom porodicom i prijateljima koje je stekao ovih godina; da bude zdrav i srećan, kao i svi njemu dragi ljudi; da završi školu; da bude i dalje uspešan u sportu...i da mu, uz sve ovo, bude lepo u životu! 

MARKO MIĆIĆ VIII3

Marku će u najlepšem sećanju na školu ostati njegova generacija, „smešna, vesela i složna.“ Veruje da ćemo ih svi u školu dugo pamtiti.
Voleo je sva takmičenja, borbe i utakmice u kojima je uspešno predstavljao svoju školu. Zahvalan je istim nastavnicima kojima i brat blizanac Luka, na zanimljivim časovima i svemu što su učinili za njegov lični razvoj i afirmaciju.
U školi je Marko aktivan na sekcijama iz informatike, geogafije i engleskog jezika. Veoma je  uspešan sportista, trenira džudo i rukomet. Prošle godine završio je šestogodišnju Osnovnu muzičku školu. Voli da programira.
U slobodnom vremenu on sa društvom igra fudbal i košarku, voli da čita, da prati sport i da se bavi njime. Omiljeni Markov sportski klub je Partizan.
Želi da upiše Tehničku školu, profil elektrotehničar informacionih tehnologija, a nakon toga će studirati na Fakultetu tehničkih nauka. Svoju budućnost i perspektivu vidi u nekoj stranoj zemlji, ali smatra da će ga život na kraju vratiti tamo gde pripada- njegovoj otadžbini Srbiji.
Markov životni moto je:“Nikad ne zaboravi ko si, nikad ne odustaj.“
U ovom trenutku životni prioriteti su mu prijatelji, škola, sport i porodica.

BORIS VUKOV VIII4

„Znanje je najveće bogatstvo, znanje niko ne može da ti ukrade.“ – to je Borisov životni moto.
Planira da, posle osnovne škole, svoje znanje uvećava i produbljuje, prvo na prirodno- matematičkom smeru kikindske Gimnazije, a potom da završi fakultet.
U osnovnoj školi, stekao je drugove za ceo život. Nikada neće zaboraviti svog učitelja Marijana i nastavnike koji su ga mnogo toga naučili.
Pored redovne nastave, Boris je u školi aktivan na sekcijama iz fizike, hemije, matematike i engleskog jezika. Van škole, redovno igra šah, plivanje više ne trenira, ali pliva rekreativno.
U slobodno vreme druži se sa drugarima i bavi se vrlo zanimljivim hobijem- astronomijom, tj. posmatra zvezde i planete kroz svoj teleskop. Nađe vremena i da ode na internet i da čita o stvarima koje ga interesuju.
Ono što je Borisu trenutno najvažnije u životu su zdravlje i sreća u njegovoj porodici.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.