Svečana akademija

Svečana akademija povodom proslave Dana škole „Sveti Sava“, kao i školske slave, samo je jedna u nizu aktivnosti kojima obeležavamo ovaj važan datum za sve prosvetne radnike i đake. Ove godine održana je 24. januara u Narodnom pozorištu.

Posle uvodnog dela, duh svetosavlja približio nam je hor "Kornelije Stanković" čiji su članovi naši nastavnici, kolege u penziji, ali i bivši đaci. Najsvečaniji deo Akademije bila je dodela Svetosavskih plaketa i predstavljanje najuspešnijih učenika osmog razreda. Oni su svojim radom, kreativnošću i ponašanjem, kako na časovima tako i u vannastavnim aktivnostima, dokazali svojim vršnjacima da je to najbolji način za otkrivanje, upoznavanje ljudi i sveta oko sebe, kao i najbolji put do uspeha. Roditelji, nastavnici i njihovi drugari gromoglasnim aplauzom pozdravili su na sceni ovogodišnje „svetosavce“:

Marka Ludaića,
Teodoru Turudiju,
Bogoljuba Terzina,
Floru Katić i
Apoloniju Detari.


Potom im se na sceni pridružio i ovogodišnji kum slave, Kikinđanin prof. dr Jovica Trkulja, redovni profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, i svojom besedom o Svetom Savi sve nas podsetio na njegov značaj i ulogu u srpskoj kulturi, istoriji i književnosti.

Na samom kraju uživali smo u dramskom prikazu naših učenika o događajima koji su obeležili Savin rad u borbi za samostalnost srpske crkve.



Božana Mirkov, profesor srpskog jezika

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.