Nosioci Plakete Sveti Sava o sebi

Ilija Bešlin, učenik VIII1

“Sve dok imamo uspomenu, ostaje nam prošlost. Sve dok imamo nadu, čeka nas budućnost”. Ovo je Ilijin životni moto, a u njegovim najlepšim uspomenama na ovu školu ostaće dobri drugari i svi njegovi nastavnici, a kao najdraži Milan Danić, Lela Stančić, Simo Okuka, Ivana Ignjatov i Miroslav Grujić koji ima najzanimljivije časove geografije i uvek zna da nasmeje razred.
Osim angažovanja u školi, Ilija trenira plivanje. U slobodno vreme igra fudbal i košarku sa drugarima, sluša dobre pesme i svira ih na svojoj gitari, igra kompjuterske igrice, a uveče voli da odgleda neki zanimljiv film.
Nada se i veruje da će vrednim radom postići ono što želi: da u Tehničkoj školi upiše i završi smer Elektrotehničar računara, a kasnije da postane programer.
Jovana Munćan, učenica VIII1


Jovanini planovi za budućnost slični su Ilijinim: po završetku smera Elektrotehničar računara, želi da studira Web dizajn ili programiranje.
Našu školu pamtiće po dobrim prijateljima i svim stvarima kroz koje su zajedno prošli. Rado će se sećati svojih nastavnika, jer su se trudili da što više pomognu đacima i da od njih naprave dobre ljude.
Jovana se bavi atletikom, a u slobodno vreme voli da se druži, igra igrice, da vozi rolere, gleda filmove i sluša muziku.
Njen životni moto je: “Najveći uspeh nije nikad ne pasti, već uzdići se svaki put nakon pada.”



Stanislava Popov, učenica VIII1


Društvo iz razreda, zajedničke ekskurzije, rođendani i dogodovštine sa časova činiće Stanislavine lepe uspomene na ovu školu. Pamtiće po dobru svoje nastavnike, njihov trud da učenicima prenesu znanje, njihovu pomoć u teškim trenucima i dane kada su se zajedno radovali učeničkim uspesima.
Stanislava je veoma aktivna i van škole. Trenira ronjenje. Članica je Crvenog krsta, gde je završila obuku iz prve pomoći. Pohađa kurseve engleskog i nemačkog jezika.
Slobodno vreme provodi opuštajući se od svih obaveza, u krugu porodice, uz kućni bioskop ili sa prijateljima, u vožnji biciklom i rolerima.
Stanislava planira da studira medicinu, a prvi korak u tom pravcu biće upis u kikindsku Gimnaziju, na prirodno- matematički smer.
Njena izreka- vodilja je: “Bez muke nema nauke.”


Staša Vukobrat, učenica VIII2


Stašin životni moto je: “Ništa nije nemoguće, sve može da se postigne radom i trudom”.
Svoju školu pamtiće po onome što je u njoj naučila i po svom razredu, kao i po nastavnicima koji su joj pomogli da danas bude ovde kao dobitnica Plakete Sveti Sava. Posebnu zahvalnost upućuje učiteljici Nevenki Čikić, razrednim starešinama Mariji Dimitrić i Danijeli Trtić i nastavnicima Martini Trkulji, Leli Stančić i Milanu Daniću.
Pored redovne, Staša u školi pohađa i dodatnu nastavu iz matematike, hemije i fizike. Trenira odbojku, koju voli da igra i u slobodnom vremenu. Dok se opušta, voli da gleda filmove i serije i sluša muziku.
Nakon osnovne škole, Staša planira da upiše prirodno- matematički smer Gimnazije.



Sara Zamurović, učenica VIII2


Sara će iz škole poneti drage uspomene na veliko drugarstvo u svom odeljenju, na omiljenu nastavnicu i trenera Svetlanu Mirčić Vukobrat, nastavnika Stojčeta Đorđevskog, šale nastavnika Miroslava Grujića, na svoju učiteljicu Nevenku Čikić, odeljenjske starešine Mariju Dimitrić i Danijelu Trtić i na direktora Vitomira Radaka. Omiljeni predmeti su joj nemački jezik i fizika.
Ona je već završila jednu osnovnu školu – baletsku, a trenutno završava i peti razred muzičke škole. Članica je plesne grupe “Talarium Power”. Uspešno se bavi streličarstvom i sportskom i ritmičkom gimnastikom. U školi je aktivna u više oblasti: fizici, hemiji, matematici i informatici.
Slobodno vreme voli da provodi sa društvom, na društvenim mrežama, gledajući klipove na you tube-u i muzičke emisije poput “Pinkovih zvezdica”.
Prirodno- matematički smer Gimnazije “Dušan Vasiljev” je njen izbor što se tiče srednje škole, a kasnije će studirati fiziku, nemački jezik ili žurnalistiku.
“Ono što sanjate, pokušajte da ostvarite.”- Sarin je životni moto.


Jasna Mileusnić, učenica VIII2


Jasna je ponosna što je đak škole “Sveti Sava.” Poštuje sve svoje nastavnike jer su doprineli njenom uspehu i bezbroj puta dokazali da su u svakom trenutku spremni da joj pomognu i da je posavetuju. Omiljene nastavnice su joj Svetlana Mirčić Vukobrat i Dragica Sredojev. Osoba koju će pamtiti kroz čitav život kao prijatelja koji se raduje njenim uspesima i nagradama je njena učiteljica Nevenka Čikić.
Jasna je već deset godina aktivna članica Akademskog društva za negovanje muzike “Gusle”. Od šestog razreda ide na sekciju iz istorije, a tokom letnjih raspusta u školi je sa drugaricama pohađala Letnji i Sportski kamp.
U slobodno vreme voli da gleda filmove.
Jasna planira da postane lekar. Nakon osnovne, završiće srednju medicinsku školu, a potom i medicinski fakultet.
Njena misao- vodilja je: “Vera u sebe je prva tajna uspeha.”

Siniša Ilić, učenik VIII3


Siniša je za svoj životni moto odabrao izreku Bendžamina Frenklina: “Ne planirati, znači planirati neuspeh.”
On u bliskoj budućnosti planira da upiše jedan od elektro smerova u Tehničkoj školi, a nakon toga Elektrotehnički fakultet.
Osim u školi, ozbiljno je angažovan u sportu. Trenira vaterpolo u klubu “ŽAK”.
U slobodnom vremenu Siniša igra košarku i fudbal sa društvom, igra video- igrice i uči da programira.
Uvek će se sa radošću sećati svojih drugara iz osnovne škole, svoje učiteljice i nastavnika, kao i svih lepih trenutaka kroz koje su zajedno prošli.



Nikoleta Rajkov, učenica VIII3


Nikoleti će škola ostati u lepoj uspomeni najviše po šalama i doskočicama njenih drugara i po pojedinim nastavnicima koji su, pored predavanja, svojom duhovitošću uspevali da nasmeju đake.
U školi je angažovana u dodatnoj nastavi iz engleskog jezika. Smatra važnim i ozbiljno se posvećuje svom zdravlju i izgledu.
Najbolje se oseća u krugu svoje porodice i tu najradije provodi slobodno vreme, sluša stranu muziku i gleda strane serije.
Planira da upiše društveno- jezički smer kikindske Gimnazije. Voli strane jezike, pa će njene studije biti posvećene daljem usavršavanju jezika.
Nikoletin životni moto je “Nisam savršena, ali sam uvek ja.”



Andrej Heldrih, učenik VIII3


“Veruj u sebe, pa će i drugi verovati u tebe.”- jedna je od omiljenih Andrejevih izreka.
A druga omiljena misao mu je : “U zdravom telu zdrav je duh.” i nju dosledno primenjuje. Otkad zna za sebe bavi se sportom. Prvi je bio aikido, potom devetogodišnja posvećenost plivanju, a od nedavno trenira vaterpolo.
Slobodno vreme Andrej provodi igrajući fudbal i košarku i družeći se sa prijateljima. Aktivno prati “Premijer” ligu, a voli i da pogleda dobar film. Učestvuje na raznim kampovima u školi i van nje, voli da putuje i da provodi vreme sa svojom porodicom.
Nakon osnovne škole, planira da završi kikindsku Gimnaziju, prirodno- matematički smer, a želi da studira meteorologiju. Takođe ga interesuje astronomija.
Iz naše škole poneće drage uspomene na prve školske dane, svoju učiteljicu Snežanu Danić, na nestašluke i vreme provedeno sa svojim odeljenjem. S poštovanjem će se sećati svih svojih nastavnika.



Anđelina Ostojić, učenica VIII4

Anđelina će pamtiti časove likovne kulture i tehničkog i informatičkog obrazovanja u svojoj školi, jer je na njima najviše mogla da ispolji svoju kreativnost, a rado se seća i zabavnih i interesantnih događaja sa časova geografije i fizike.
Pored naše, Anđelina je četiri godine pohađala muzičku školu, gde je svirala violinu, a trenirala je i plivanje. Sada se aktivno bavi košarkom, jer smatra da za taj sport ima najviše predispozicija.
Slobodno vreme voli da provodi sa drugarima, ide rekreativno na plivanje i radi vežbe, crta i pravi razne figure od papira, a najradije prati sportske događaje, uživo i na televiziji.
Pošto je humana i saosećajna, planira da završi srednju medicinsku školu, a potom i fakultet i da postane lekar. Takođe će nastaviti da se bavi košarkom, jer je sport deo njenog života.
“Da bi čovek uspeo u životu, potrebno je da bude srećan i zadovoljan bez obzira na okolnosti, i da voli ono što radi. Da bi se to desilo, moramo, pre svega, biti radni i požrtvovani.” – kaže Anđelina.



Boško Tanović, učenik VIII4


Po završetku osnovne škole, Boško planira da upiše Gimnaziju.
On trenira košarku, ali je rado igra i u slobodnom vremenu. Kada želi da se opusti, igra igrice na kompjuteru, gleda TV i izlazi sa drugarima.
Osnovnu školu će pamtiti po ekskurzijama, raznim sportskim takmičenjima, po dobrim i lošim nastavnicima i, naravno, po svojim drugarima.






Jana Tanović, učenica VIII4


Najlepše Janine uspomene na našu školu vezane su za druženje, za putovanja koja je škola organizovala i za takmičenja iz gimnastike na kojima je, sa svojim drugaricama, postigla veliki uspeh.
Pored redovne, ona pohađa i osnovnu baletsku školu, bavi se gimnastikom i modernim plesom.
Kad ima slobodnog vremena, voli da vežba gimnastiku, pleše, vozi rolere, da ide u šetnju ili sedne u kafić sa drugaricama.
Jana želi da upiše srednju baletsku školu, a ako ne uspe, alternativa joj je društveno- jezički smer Gimnazije “Dušan Vasiljev”.
Njen životni moto glasi: “Nije da se ne usuđujemo zato što su stvari teške, već su stvari teške zato što se ne usuđujemo.”



Klaudia Detari, učenica VIII5


Klaudiji će naša škola ostati u lepoj uspomeni po svim dragim ljudima koje je u njoj upoznala, po drugarima, drugaricama i nastavnicima. Naročito rado seća se školskih ekskurzija na kojima su svi zajedno doživljavali zanimljive avanture.
U školi je aktivna u radu sekcija iz matematike i likovne kulture.
Slobodno vreme provodi čitajući knjige, slušajući muziku i, naravno, družeći se sa prijateljima.
Nakon osnovne škole, Klaudia planira da upiše Tehničku školu u Kikindi, a potom studije u Beogradu i da postane programer.
Za svoj životni moto odabrala je izreku Kerija Granta: “Moja formula za život je jednostavna: svakog jutra ustanem, svake večeri legnem, a vreme između toga gledam da provedem što kvalitetnije.”



Donata Detari, učenica VIII5


Donata je, pored naše, učenica i Osnovne muzičke škole “Slobodan Malbaški” na odseku violine i solo pevanja. Osim redovne nastave u školi, aktivna je u radu nekoliko sekcija: iz biologije, srpskog, mađarskog i engleskog jezika, a najviše voli matamatičku sekciju.
Njena najveća želja je da postane čuvena violinistkinja i da koncertira po svetu. Zato planira da završi srednju muzičku školu, a potom Akademiju umetnosti.
U toku školske godine slobodnog vremena ima vrlo malo, a i tada su joj dani ispunjeni muzikom. Peva u crkvenom horu i aktivna je u Kulturno- umetničkom društvu “Eđšeg”. Kad nađe vremena, čita knjige, najradije romane Danijele Stil i Agate Kristi.
Donatina misao- vodilja je: “Uradite pravu stvar na pravi način i u pravo vreme.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.