Nosioci Plakete Sveti Sava o sebi

Ilija Bešlin, učenik VIII1

“Sve dok imamo uspomenu, ostaje nam prošlost. Sve dok imamo nadu, čeka nas budućnost”. Ovo je Ilijin životni moto, a u njegovim najlepšim uspomenama na ovu školu ostaće dobri drugari i svi njegovi nastavnici, a kao najdraži Milan Danić, Lela Stančić, Simo Okuka, Ivana Ignjatov i Miroslav Grujić koji ima najzanimljivije časove geografije i uvek zna da nasmeje razred.
Osim angažovanja u školi, Ilija trenira plivanje. U slobodno vreme igra fudbal i košarku sa drugarima, sluša dobre pesme i svira ih na svojoj gitari, igra kompjuterske igrice, a uveče voli da odgleda neki zanimljiv film.
Nada se i veruje da će vrednim radom postići ono što želi: da u Tehničkoj školi upiše i završi smer Elektrotehničar računara, a kasnije da postane programer.
Jovana Munćan, učenica VIII1


Jovanini planovi za budućnost slični su Ilijinim: po završetku smera Elektrotehničar računara, želi da studira Web dizajn ili programiranje.
Našu školu pamtiće po dobrim prijateljima i svim stvarima kroz koje su zajedno prošli. Rado će se sećati svojih nastavnika, jer su se trudili da što više pomognu đacima i da od njih naprave dobre ljude.
Jovana se bavi atletikom, a u slobodno vreme voli da se druži, igra igrice, da vozi rolere, gleda filmove i sluša muziku.
Njen životni moto je: “Najveći uspeh nije nikad ne pasti, već uzdići se svaki put nakon pada.”Stanislava Popov, učenica VIII1


Društvo iz razreda, zajedničke ekskurzije, rođendani i dogodovštine sa časova činiće Stanislavine lepe uspomene na ovu školu. Pamtiće po dobru svoje nastavnike, njihov trud da učenicima prenesu znanje, njihovu pomoć u teškim trenucima i dane kada su se zajedno radovali učeničkim uspesima.
Stanislava je veoma aktivna i van škole. Trenira ronjenje. Članica je Crvenog krsta, gde je završila obuku iz prve pomoći. Pohađa kurseve engleskog i nemačkog jezika.
Slobodno vreme provodi opuštajući se od svih obaveza, u krugu porodice, uz kućni bioskop ili sa prijateljima, u vožnji biciklom i rolerima.
Stanislava planira da studira medicinu, a prvi korak u tom pravcu biće upis u kikindsku Gimnaziju, na prirodno- matematički smer.
Njena izreka- vodilja je: “Bez muke nema nauke.”


Staša Vukobrat, učenica VIII2


Stašin životni moto je: “Ništa nije nemoguće, sve može da se postigne radom i trudom”.
Svoju školu pamtiće po onome što je u njoj naučila i po svom razredu, kao i po nastavnicima koji su joj pomogli da danas bude ovde kao dobitnica Plakete Sveti Sava. Posebnu zahvalnost upućuje učiteljici Nevenki Čikić, razrednim starešinama Mariji Dimitrić i Danijeli Trtić i nastavnicima Martini Trkulji, Leli Stančić i Milanu Daniću.
Pored redovne, Staša u školi pohađa i dodatnu nastavu iz matematike, hemije i fizike. Trenira odbojku, koju voli da igra i u slobodnom vremenu. Dok se opušta, voli da gleda filmove i serije i sluša muziku.
Nakon osnovne škole, Staša planira da upiše prirodno- matematički smer Gimnazije.Sara Zamurović, učenica VIII2


Sara će iz škole poneti drage uspomene na veliko drugarstvo u svom odeljenju, na omiljenu nastavnicu i trenera Svetlanu Mirčić Vukobrat, nastavnika Stojčeta Đorđevskog, šale nastavnika Miroslava Grujića, na svoju učiteljicu Nevenku Čikić, odeljenjske starešine Mariju Dimitrić i Danijelu Trtić i na direktora Vitomira Radaka. Omiljeni predmeti su joj nemački jezik i fizika.
Ona je već završila jednu osnovnu školu – baletsku, a trenutno završava i peti razred muzičke škole. Članica je plesne grupe “Talarium Power”. Uspešno se bavi streličarstvom i sportskom i ritmičkom gimnastikom. U školi je aktivna u više oblasti: fizici, hemiji, matematici i informatici.
Slobodno vreme voli da provodi sa društvom, na društvenim mrežama, gledajući klipove na you tube-u i muzičke emisije poput “Pinkovih zvezdica”.
Prirodno- matematički smer Gimnazije “Dušan Vasiljev” je njen izbor što se tiče srednje škole, a kasnije će studirati fiziku, nemački jezik ili žurnalistiku.
“Ono što sanjate, pokušajte da ostvarite.”- Sarin je životni moto.


Jasna Mileusnić, učenica VIII2


Jasna je ponosna što je đak škole “Sveti Sava.” Poštuje sve svoje nastavnike jer su doprineli njenom uspehu i bezbroj puta dokazali da su u svakom trenutku spremni da joj pomognu i da je posavetuju. Omiljene nastavnice su joj Svetlana Mirčić Vukobrat i Dragica Sredojev. Osoba koju će pamtiti kroz čitav život kao prijatelja koji se raduje njenim uspesima i nagradama je njena učiteljica Nevenka Čikić.
Jasna je već deset godina aktivna članica Akademskog društva za negovanje muzike “Gusle”. Od šestog razreda ide na sekciju iz istorije, a tokom letnjih raspusta u školi je sa drugaricama pohađala Letnji i Sportski kamp.
U slobodno vreme voli da gleda filmove.
Jasna planira da postane lekar. Nakon osnovne, završiće srednju medicinsku školu, a potom i medicinski fakultet.
Njena misao- vodilja je: “Vera u sebe je prva tajna uspeha.”

Siniša Ilić, učenik VIII3


Siniša je za svoj životni moto odabrao izreku Bendžamina Frenklina: “Ne planirati, znači planirati neuspeh.”
On u bliskoj budućnosti planira da upiše jedan od elektro smerova u Tehničkoj školi, a nakon toga Elektrotehnički fakultet.
Osim u školi, ozbiljno je angažovan u sportu. Trenira vaterpolo u klubu “ŽAK”.
U slobodnom vremenu Siniša igra košarku i fudbal sa društvom, igra video- igrice i uči da programira.
Uvek će se sa radošću sećati svojih drugara iz osnovne škole, svoje učiteljice i nastavnika, kao i svih lepih trenutaka kroz koje su zajedno prošli.Nikoleta Rajkov, učenica VIII3


Nikoleti će škola ostati u lepoj uspomeni najviše po šalama i doskočicama njenih drugara i po pojedinim nastavnicima koji su, pored predavanja, svojom duhovitošću uspevali da nasmeju đake.
U školi je angažovana u dodatnoj nastavi iz engleskog jezika. Smatra važnim i ozbiljno se posvećuje svom zdravlju i izgledu.
Najbolje se oseća u krugu svoje porodice i tu najradije provodi slobodno vreme, sluša stranu muziku i gleda strane serije.
Planira da upiše društveno- jezički smer kikindske Gimnazije. Voli strane jezike, pa će njene studije biti posvećene daljem usavršavanju jezika.
Nikoletin životni moto je “Nisam savršena, ali sam uvek ja.”Andrej Heldrih, učenik VIII3


“Veruj u sebe, pa će i drugi verovati u tebe.”- jedna je od omiljenih Andrejevih izreka.
A druga omiljena misao mu je : “U zdravom telu zdrav je duh.” i nju dosledno primenjuje. Otkad zna za sebe bavi se sportom. Prvi je bio aikido, potom devetogodišnja posvećenost plivanju, a od nedavno trenira vaterpolo.
Slobodno vreme Andrej provodi igrajući fudbal i košarku i družeći se sa prijateljima. Aktivno prati “Premijer” ligu, a voli i da pogleda dobar film. Učestvuje na raznim kampovima u školi i van nje, voli da putuje i da provodi vreme sa svojom porodicom.
Nakon osnovne škole, planira da završi kikindsku Gimnaziju, prirodno- matematički smer, a želi da studira meteorologiju. Takođe ga interesuje astronomija.
Iz naše škole poneće drage uspomene na prve školske dane, svoju učiteljicu Snežanu Danić, na nestašluke i vreme provedeno sa svojim odeljenjem. S poštovanjem će se sećati svih svojih nastavnika.Anđelina Ostojić, učenica VIII4

Anđelina će pamtiti časove likovne kulture i tehničkog i informatičkog obrazovanja u svojoj školi, jer je na njima najviše mogla da ispolji svoju kreativnost, a rado se seća i zabavnih i interesantnih događaja sa časova geografije i fizike.
Pored naše, Anđelina je četiri godine pohađala muzičku školu, gde je svirala violinu, a trenirala je i plivanje. Sada se aktivno bavi košarkom, jer smatra da za taj sport ima najviše predispozicija.
Slobodno vreme voli da provodi sa drugarima, ide rekreativno na plivanje i radi vežbe, crta i pravi razne figure od papira, a najradije prati sportske događaje, uživo i na televiziji.
Pošto je humana i saosećajna, planira da završi srednju medicinsku školu, a potom i fakultet i da postane lekar. Takođe će nastaviti da se bavi košarkom, jer je sport deo njenog života.
“Da bi čovek uspeo u životu, potrebno je da bude srećan i zadovoljan bez obzira na okolnosti, i da voli ono što radi. Da bi se to desilo, moramo, pre svega, biti radni i požrtvovani.” – kaže Anđelina.Boško Tanović, učenik VIII4


Po završetku osnovne škole, Boško planira da upiše Gimnaziju.
On trenira košarku, ali je rado igra i u slobodnom vremenu. Kada želi da se opusti, igra igrice na kompjuteru, gleda TV i izlazi sa drugarima.
Osnovnu školu će pamtiti po ekskurzijama, raznim sportskim takmičenjima, po dobrim i lošim nastavnicima i, naravno, po svojim drugarima.


Jana Tanović, učenica VIII4


Najlepše Janine uspomene na našu školu vezane su za druženje, za putovanja koja je škola organizovala i za takmičenja iz gimnastike na kojima je, sa svojim drugaricama, postigla veliki uspeh.
Pored redovne, ona pohađa i osnovnu baletsku školu, bavi se gimnastikom i modernim plesom.
Kad ima slobodnog vremena, voli da vežba gimnastiku, pleše, vozi rolere, da ide u šetnju ili sedne u kafić sa drugaricama.
Jana želi da upiše srednju baletsku školu, a ako ne uspe, alternativa joj je društveno- jezički smer Gimnazije “Dušan Vasiljev”.
Njen životni moto glasi: “Nije da se ne usuđujemo zato što su stvari teške, već su stvari teške zato što se ne usuđujemo.”Klaudia Detari, učenica VIII5


Klaudiji će naša škola ostati u lepoj uspomeni po svim dragim ljudima koje je u njoj upoznala, po drugarima, drugaricama i nastavnicima. Naročito rado seća se školskih ekskurzija na kojima su svi zajedno doživljavali zanimljive avanture.
U školi je aktivna u radu sekcija iz matematike i likovne kulture.
Slobodno vreme provodi čitajući knjige, slušajući muziku i, naravno, družeći se sa prijateljima.
Nakon osnovne škole, Klaudia planira da upiše Tehničku školu u Kikindi, a potom studije u Beogradu i da postane programer.
Za svoj životni moto odabrala je izreku Kerija Granta: “Moja formula za život je jednostavna: svakog jutra ustanem, svake večeri legnem, a vreme između toga gledam da provedem što kvalitetnije.”Donata Detari, učenica VIII5


Donata je, pored naše, učenica i Osnovne muzičke škole “Slobodan Malbaški” na odseku violine i solo pevanja. Osim redovne nastave u školi, aktivna je u radu nekoliko sekcija: iz biologije, srpskog, mađarskog i engleskog jezika, a najviše voli matamatičku sekciju.
Njena najveća želja je da postane čuvena violinistkinja i da koncertira po svetu. Zato planira da završi srednju muzičku školu, a potom Akademiju umetnosti.
U toku školske godine slobodnog vremena ima vrlo malo, a i tada su joj dani ispunjeni muzikom. Peva u crkvenom horu i aktivna je u Kulturno- umetničkom društvu “Eđšeg”. Kad nađe vremena, čita knjige, najradije romane Danijele Stil i Agate Kristi.
Donatina misao- vodilja je: “Uradite pravu stvar na pravi način i u pravo vreme.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.