Nosioci Plakete Sveti Sava o sebi


IVANA ŽIVKOVIĆ VIII1

„Trud i rad se uvek isplate.” - Ivanin je životni moto.

U ovom trenutku, u životu joj je najvažnija škola. Ona smatra da je obrazovanje veoma važno.

Iz svoje osnovne škole poneće nezaboravne uspomene na prijateljstva koja je u njoj stekla... pre svega sećanja na svoj razred i sve njihove nestašluke, ali i prijatelje iz ostalih odeljenja. U lepoj uspomeni ostaće joj učiteljica i nastavnici koji su joj predavali, kao i sva takmičenja na kojima je učestvovala.

Osim škole, Ivana se bavi rukometom.

U slobodno vreme rado prati  sportska dešavanja naše reprezentacije u svim sportovima,  a naročito voli da gleda fudbal. Zato je odlučila da postane fudbalski sudija.Takođe, kad ima slobodnog vremena, voli da čita i da gleda filmove.

Nakon završetka osnovne, Ivana planira da upiše srednju medicinsku školu, smer farmaceutski tehničar. Posle srednje škole, želja joj je da studira na Medicinskom fakultetu. Naravno, planira da nastavi da se bavi rukometom.

NINA ZEC VIII1 

Nini će osnovna škola ostati u lepoj uspomeni po prijateljima iz njenog i drugih odeljenja, po nastavnicima, po svim projektima i takmičenjima u kojima je učestvovala i po svim ekskurzijama na koje je išla.

Osim redovne nastave u školi,  bavi se i rukometom, koji trenira već dve godine. Takođe, vežba pevanje i ples, kao i crtanje različitim tehnikama. 

Slobodno vreme provodi čitajući knjige i manga stripove, gledajući anime i istočno-azijske serije. Voli  da igra igrice i da se druži sa prijateljima.

Ninin životni moto je: „Život je pitanje i kako ga živimo je naš odgovor“.

Evo kako ona planira da živi: posle osnovne škole će da upiše Vojnu gimnaziju, a nakon toga Vojnu akademiju. Želi da bude vojno lice. U svoje slobodno vreme planira da putuje po svetu i nastavi da se bavi crtanjem, pevanjem i plesanjem. Takođe, tokom  školovanja planira i da nauči jezike kao što su korejski, kineski, ruski i japanski, koji je već počela da uči.

Nini je u ovom trenutku najvažnije u životu  da upiše  Vojnu gimnaziju,  kao i da zadrži odličan uspeh u svom daljem školovanju.

SONJA OLAJIĆ VIII2 

Sonji je osnovna škola urezala brojna sećanja koja će joj i u budućnosti mamiti osmeh. Stekla je mnoge prijatelje sa kojima će, nada se, ostati zajedno još dugo vremena. Ekskurzije i izleti (Kopaonik, Zlatibor, odlasci na klizanje...) bili su puni dešavanja koja su doprinela da se đaci zbliže i sprijatelje. To su trenuci koji se pamte do kraja života.

Pored škole, Sonja već osam godina trenira odbojku. Kaže da se tokom igre oseća najviše svojom. Voli odbojku zbog uzbuđenja za svaki poen i uživa što svaki momenat utakmice prolazi zajedno sa saigračicama. Brojni turniri na kojima je sa klubom učestvovala, odveli su je  u Mađarsku, Ukrajinu, Poljsku, Rumuniju i u mnoga mesta u Srbiji.

U slobodnom vremenu najviše voli da je u gradu, sa prijateljima. Vreme brzo prolazi kada ga provodiš sa onima koje voliš.

Umesto da kuje velike planove o tome šta će se desiti sutra ili za deset godina, Sonja radije razmišlja kako da što bolje iskoristi sadašnji trenutak. No, svakako, želja joj je da nastavi da se bavi sportom. Za sada, sebe vidi u profesiji programera i nada se da će se tim zanimanjem i baviti.

Sopstveno zdravlje joj je trenutno najvažnija okupacija. Tokom treniranja imala je dosta, ne tako opasnih povreda, i posle svake od njih izašla je mnogo jača. Takođe, Sonja mnogo brine o svojoj porodici i prijateljima, o dragim ljudima koji su bili uz nju tokom svih teških, uzbudljivih i srećnih perioda života.

Sonjin životni moto je: „Čak i kada ti u životu svi okrenu leđa, ti nastavi da ideš podignute glave, pun samopouzdanja.“ U životu ćemo se sresti sa mnogim ljudima kojima se naše ideje ne sviđaju, koji će nas ostaviti ili povrediti. Ali, to ne znači da treba da odustaneš. Samopouzdanje se teško stiče, ali kad ga imaš, u životu ćeš moći da uradiš šta god poželiš.

MIA PASTOR VIII2

„Uspeh nije nikakava čudesna, nedokučiva, božanska stvar koju mogu da dostignu samo neki od nas. To je nešto što zaista postoji u svima nama. Veoma je jednostavno: „To želim i spreman sam da umrem za to. „Tačka.“ rekao je Vil Smit, a to je i Mijin životni moto.

Osnovna škola će joj ostati u lepoj uspomeni po druženju sa drugarima, brojnim ekskurzijama, školskim kampovima, po takmičenjima iz sporta i drugih predmeta.

Van škole, Mia već šest godina trenira atletiku u Atletskom klubu „Partizan“.

U slobodno vreme se šeta sa prijateljima, sluša muziku i trenira.

Posle osnovne škole verovatno će upisati medicinsku školu, a zatim i medicinski fakultet iako se još uvek nije odlučila u potpunosti.

U ovom trenutku joj je najvažnije da njena  porodica i ona budu zdravi i srećni, kao i da upiše školu za koju se bude odlučila.

MILICA TOMIĆ VIII2

Milica se ponosi  što je učenica ove škole, jer, u mnoštvu istih, ona je zaista jedinstvena. Ostaće joj u  sećanju, jer su to najlepših osam godina koje je, sa uvek nasmejanim i složnim društvom, provela na nezaboravnim ekskurzijama, školama u prirodi i, naravno, časovima. Pamtiće je, takođe, po divnoj učiteljici i razrednoj koje su i više nego predane svojim profesijama i svom glavnom zadatku – da od dece prvenstveno naprave dobre, vredne i poštene ljude. Posebno se zahvaljuje osobama  koje su je godinama vodile i spremale za takmičenja, kvizove i različite projekte -  nastavnicama Mariji Popović, Ziti Herceg, Leli Vojvodić, Dragani Videnov  i nastavniku Danilu Borovnici.  

Osim redovne škole, ona već četiri godine pohađa školu savremenog plesa sa značajnim uspesima. Pored toga, ide na dodatne časove iz fizike, hemije i srpskog jezika.

Slobodno vreme provodi, kako u izlascima s društvom, tako i sa porodicom, u putovanjima, slušanju muzike...

U ovom trenutku, Milici su najbitniji njeni i zdravlje i sreća njene porodice, kao i da ostvari sve ciljeve koji su pred njom.

Posle osnovne želi da upiše prirodno - matematički smer Gimnazije „Dušan Vasiljev“, a nakon toga da ode na studije arhitekture. Svoju dalju budućnost vidi u Srbiji.

„Napuni godine životom, a ne život godinama.“ 

„Budi srećan s onim što imaš dok radiš na onome što želiš.“ – ovo su mudre misli kojima se Milica rukovodi u životu.

No comments: